Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse Faculteit Economie en Bedrijfskunde bij beste 5% business schools wereldwijd door AACSB accreditatie

12 juli 2011
.

Na een strenge en uitgebreide kwaliteitskeuring heeft de internationale accreditatieinstelling AACSB vandaag bekend gemaakt dat zij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen haar keurmerk geeft. Een AACSB accreditatie is slechts voor minder dan 5% van de business schools wereldwijd weggelegd en geeft een waarborg voor de hoge kwaliteit van de FEB.

FEB Decaan professor Harry Garretsen is zeer verheugd met het nieuws: “Het is prachtig om ook de objectieve bevestiging te krijgen dat we met ons onderzoek, onderwijs en faciliteiten werkelijk kwaliteit leveren en aan de wereldtop staan”, zegt hij in een eerste reactie.” Het is bovendien zo dat we ons committeren aan de bijbehorende AACSB-eis dat we continu blijven werken aan kwaliteitsverbetering. Het is dus zowel nu als in de toekomst gewaarborgd dat onze huidige, maar ook toekomstige, onderzoekers en studenten in een excellente omgeving leren en werken.”

AACSB International

AACSB, the Association to Advance Collegiate Schools of Business, is een in de VS gevestigde organisatie die accreditaties toekent aan business schools wereldwijd die aan hun strenge criteria voldoen.

AACSB onderzoekt de kwaliteit van de opleidingen, de studenten, de staf, het onderwijs, het onderzoek en de verschillende faciliteiten. Dit onderzoek verloopt via diepgaande zelfstudierapporten, een bezoek door een deskundig panel en interviews met stakeholders zoals studenten, alumni, onderzoekers, docenten, ondersteunend personeel, maar ook bedrijfscontacten en werkgevers.

Een AACSB accreditatie is het waarmerk van de excellentie van de instelling.

Zie ook : www.rug.nl/feb/aacsb

Noot voor de pers

<afhankelijk van wie aanwezig is. Directe gegevens in de persmailing, mepa mag voor de rest van de kanalen>

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 12:44
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...