FEB-promovendus Drupsteen wint EurOMA Award, tweede prijs voor Petkova

21 juli 2011

Tijdens de jaarlijkse EurOMA-conferentie van 2011, de belangrijkste Europese conferentie op het gebied van Operations Management, zijn twee promovendi van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde onderscheiden. Beide promovendi maken deel uit van het onderzoeksprogramma OPERA (Operations Management and Operations Research).

Justin Drupsteen

Justin Drupsteen ontving de Harry Boer Best Student Paper Award voor zijn paper Integrative practices in hospitals and their impact on patient flow. De prijs wordt toegekend aan de beste door een promovendus geschreven paper die wordt gepresenteerd tijdens de EurOMA-conferentie. De prijs wordt gesponsord door Emerald, uitgever van het International Journal of Operations & Production Management. Volledige papers worden beoordeeld op hun bijdrage aan de bevordering van de theorie en de praktijk van Operations Management.

In de paper van Drupsteen wordt een onderzoek beschreven naar integratie op het gebied van planning en beheersing in drie ziekenhuizen. In dit onderzoek worden de gevolgen van integratie op de totale doorlooptijd van de patiënt onderzocht. Dit in tegenstelling tot de meeste onderzoeken, waar de focus ligt op één stap in het zorgproces. Uit de studie blijkt dat de doorstroming van patiënten positief wordt beïnvloed door het delen van informatie, het toewijzen van capaciteit en door een geïntegreerde planning.

Boyana Petkova

Winnaar van de tweede prijs Boyana Petkova ontving de Harry Boer Highly Commended Student Paper Award voor haar paper Supply chain integration under resource dependence; How powerful buyers and suppliers shape integration as the value of the relationship rises. Zij laat zien dat machtige kopers en leveranciers hun onderlinge samenwerking in toenemende mate anders vormgeven naarmate de waarde van de relatie toeneemt. Machtige kopers trekken kritieke resources door de keten naar zich toe, terwijl machtige leveranciers hun concurrentievoorsprong proberen te beschermen door zo weinig mogelijk kritieke resources met de koper te delen. Boyana gebruikt een combinatie van enquetes en case study om inzicht te krijgen in het samenwerkingsgedrag van bedrijven in de (hightech) maakindustrie in Nederland.

Justin Drupsteen, tel. (050) 363 8556, j.drupsteen@rug.nl
Boyana Petkova, tel. (050) 363 6682, b.n.petkova@rug.nl

Literatuur

• Drupsteen, J., Van der Vaart, J.T., Van Donk, D.P. Integrative practices in hospitals and their impact on patient flow.
  • Petkova, B.N., Van der Vaart, J.T., Molleman, H.B.M., Supply chain integration under resource dependence; How powerful buyers and suppliers shape integration as the value of the relationship rises.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27