Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Violent conflict has long-term impact on individual behavior

06 juli 2011
Robert Lensink
Robert Lensink

Large temporary shocks may have long-term consequences: civil war violence occurred between 1993 and 2003 has a clear impact on individual behavior in 2009. These are the findings of a study carried out by FEB professor Robert Lensink and researchers of other universities, who investigated the impact of conflict on social, risks and time preferences in 35 communities in Burundi.  Their paper entitled Violent conflict and behavior: A field experiment in Burundi is soon to be published in American Economic Review, and is the new FEB Publication of the Month.

Read more...

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 12:37

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...