Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zomercursus van het Junior Honours College voor getalenteerde 5 vwo'ers

07 juni 2011

Op 6, 7, 8, 11 en 12 juli organiseert de Scholierenacademie een Zomercursus voor het Junior Honours College.

Het Junior Honours College is er voor getalenteerde vwo-scholieren (gemiddeld 8 of hoger) uit klas 5 en 6 Het programma geeft een voorproefje op het RUG Honours College . De zomercursus van het Junior Honours College biedt van alles wat. Er is aandacht voor alle drie wetenschapsgebieden (alfa, bèta en gamma). Daarnaast gaan we aan de slag met het aanleren van vaardigheden, zoals het opstellen van een goede onderzoeksvraag en debatteren. Uiteraard spreek je ook met studenten die deelnemen aan het Honours College. Let op: zowel het Junior Honours College als het RUG Honours College zijn alleen bedoeld voor scholieren en studenten die breed geïnteresseerd en zeer gemotiveerd zijn.

Deelname aan de Zomercursus is gratis, maar lunch- en reisgeld zijn voor eigen rekening.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 12:38

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...