Problemen Office 2010 (Word) met Write-N-Cite : wat te doen?

30 juni 2011

Helaas is gebleken dat er problemen zijn met het gebruik van Write-N-Cite in Word 2010 wanneer u (huidige of eerdere) versies van EndNote en/of Reference Manager geïnstalleerd heeft. Het blijkt dat onderdelen van EndNote of Reference Manager meegenomen worden in de installatie van Word 2010. Gebruikers melden dat het systeem steeds vastloopt. o.a. bij het gebruik van Write-N-Cite van Refworks.  Om dit op te lossen moeten de volgende stappen genomen worden :

Voor gebruikers van een Windows besturingssysteem :

• Start knop PC, vervolgens Setttings, Control Panel, Add or Remove Programs
  • Kies Microsoft Office Professional Plus 2010, daarna verschijnen knoppen voor Change of Remove
  • Kies Remove : Office 2010 wordt nu gedeïnstalleerd
  • Doe dit op dezelfde wijze met EndNote, met Reference Manager en met Write-N-Cite
  • Herstart de PC.
  • Via het NAL-menu kan Office 2010 weer opnieuw geïnstalleerd worden
  • Opnieuw de PC herstarten.
  • Installeer Write-N-Cite opnieuw via deze link

Voor gebruikers van een Mac  :

• RefWorks is (nog) niet compatible met de nieuwste versie van Office voor de Mac (2011).
Laatst gewijzigd:11 januari 2018 16:46
printOok beschikbaar in het: English