Gerard Koppelman benoemd tot adjunct-hoogleraar Kindergeneeskunde

14 juni 2011

Dr. G.H. Koppelman is per 1 mei 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar Kindergeneeskunde, in het bijzonder de kinderlongziekten bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Koppelman richt zijn onderzoek vooral op het ontstaan van astma. Hij doet daarom veel onderzoek naar gen-identificatie en naar gen-omgevings interacties, omgevingsfactoren en de functie van astmagenen. Voor zijn onderzoek won hij in 2010 de International Klosterfrau Award for Chilhood Asthma.

Gerard Koppelman (Wierden, 1970) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1997 is hij als arts en onderzoeker verbonden aan de afdeling Kindergeneeskunde van het UMCG. Hij promoveerde in 2001 cum laude in de Medische Wetenschappen aan de RUG op een proefschrift getiteld “Genetics of asthma and atopy”.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56