Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gerard Koppelman benoemd tot adjunct-hoogleraar Kindergeneeskunde

14 juni 2011

Dr. G.H. Koppelman is per 1 mei 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar Kindergeneeskunde, in het bijzonder de kinderlongziekten bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Koppelman richt zijn onderzoek vooral op het ontstaan van astma. Hij doet daarom veel onderzoek naar gen-identificatie en naar gen-omgevings interacties, omgevingsfactoren en de functie van astmagenen. Voor zijn onderzoek won hij in 2010 de International Klosterfrau Award for Chilhood Asthma.

Gerard Koppelman (Wierden, 1970) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1997 is hij als arts en onderzoeker verbonden aan de afdeling Kindergeneeskunde van het UMCG. Hij promoveerde in 2001 cum laude in de Medische Wetenschappen aan de RUG op een proefschrift getiteld “Genetics of asthma and atopy”.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...