Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sabrina Corbellini veelvuldig in de media n.a.v. deelname Bessensap

22 juni 2011

Op 6 juni jl. vond Bessensap plaats, een door NWO georganiseerd evenement waarbij ruim dertig talentvolle wetenschappers nieuws over hun onderzoek presenteerden. Dr. Sabrina Corbellini van de Faculteit der Letteren is daarbij ingegaan op haar onderzoeksproject ‘Holy Writ and Lay Readers. A Social History of Vernacular Bible Translations in the Late Middle Ages’, een onderzoek naar de sociale geschiedenis van het lezen en naar lezers van Bijbelvertalingen voor de Reformatie.

Naar aanleiding van haar optreden is er de afgelopen tijd in de media veel aandacht besteed aan haar onderzoek. Zo was zij op 6 juni te horen in Hoe? Zo!, op radio 5, te beluisteren op podcast: http://educatie.ntr.nl/radio/134903/hoe-zo-radio/ .

Verder verscheen er een artikel op Kennislink: http://www.kennislink.nl/publicaties/iedereen-las-bijbel-in-de-middeleeuwen en werden er twee artikelen aan gewijd in dagblad Trouw:

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/2446627/2011/06/18/Al-ver-voor-Maarten-Luther-las-iedereen-de-Bijbel.dhtml

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/2446610/2011/06/18/Middeleeuwse-vaklui-lazen-de-Bijbel-al-in-hun-eigen-taal.dhtml

Ook het Reformatorisch Dagblad, het Katholiek Nieuwsblad en het Dagblad van het Noorden besteden deze week aandacht aan het onderzoek.  

Meer informatie: Dr. S. Corbellini

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:01

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...