Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sabrina Corbellini veelvuldig in de media n.a.v. deelname Bessensap

22 juni 2011

Op 6 juni jl. vond Bessensap plaats, een door NWO georganiseerd evenement waarbij ruim dertig talentvolle wetenschappers nieuws over hun onderzoek presenteerden. Dr. Sabrina Corbellini van de Faculteit der Letteren is daarbij ingegaan op haar onderzoeksproject ‘Holy Writ and Lay Readers. A Social History of Vernacular Bible Translations in the Late Middle Ages’, een onderzoek naar de sociale geschiedenis van het lezen en naar lezers van Bijbelvertalingen voor de Reformatie.

Naar aanleiding van haar optreden is er de afgelopen tijd in de media veel aandacht besteed aan haar onderzoek. Zo was zij op 6 juni te horen in Hoe? Zo!, op radio 5, te beluisteren op podcast: http://educatie.ntr.nl/radio/134903/hoe-zo-radio/ .

Verder verscheen er een artikel op Kennislink: http://www.kennislink.nl/publicaties/iedereen-las-bijbel-in-de-middeleeuwen en werden er twee artikelen aan gewijd in dagblad Trouw:

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/2446627/2011/06/18/Al-ver-voor-Maarten-Luther-las-iedereen-de-Bijbel.dhtml

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/2446610/2011/06/18/Middeleeuwse-vaklui-lazen-de-Bijbel-al-in-hun-eigen-taal.dhtml

Ook het Reformatorisch Dagblad, het Katholiek Nieuwsblad en het Dagblad van het Noorden besteden deze week aandacht aan het onderzoek.  

Meer informatie: Dr. S. Corbellini

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:01

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Presentatie boek over archeologisch onderzoek De Onlanden

  Zuidelijk van de stad Groningen ligt een geliefd natuurgebied: De Onlanden. Het Groninger Instituut voor Archeologie van de RUG heeft hier afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten staan beschreven in het boek ‘Huisplaatsen in De Onlanden...

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...