Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chamutal Eitam-Afek en Liesbet Heyse halen ‘Humanitarian Innovation Fund’ (HIF) binnen

21 juni 2011

De Faculteit der Letteren is verheugd dat haar staflid Chamutal Afek-Eitam (Humanitarian Action Program NOHA / ICOG aio) tezamen met Dr. Liesbet Heyse (UD Sociologie bij GMW) een subsidie heeft toegekend gekregen van het ‘Humanitarian Innovation Fund’ ter waarde van € 160.000. Vanuit haar lopende PhD onderzoek ‘organisational learning and evaluation practices in humanitarian organisations’ heeft Eitam samen met Heyse, wier onderzoek is gericht op prestaties en professionalisering van humanitaire en nonprofit organisaties, een project-voorstel ingediend onder de titel ‘The Humanitarian Lessons-learned Genome Project 1.0 - Facilitating the full use of evaluative processes in the humanitarian sector’.

Doel van het project is een open-source technologie te ontwikkelen op basis waarvan evaluatie-gegevens sneller en breder toegankelijk worden, opdat opgedane kennis in de humanitaire praktijk efficiënter wordt gebruikt. Door een web-based kennismodel te ontwikkelen, willen Eitam en Heyse het ‘DNA’ van geleerde lessen in de humanitaire praktijk helpen ontrafelen en de organisaties actief in humanitaire hulpverlening een krachtig leermiddel verschaffen.

Het Humanitaire Innovatie Fonds ondersteunt organisaties en individuen die oplossing zoeken en creëren voor de uitdagingen die humanitaire organisaties tegenkomen in de hedendaagse complexe werkelijkheid van hulpverlening in natuurrampen en conflicten. Uit meer dan 180 projectvoorstellen zijn vier projecten gekozen, waaronder het Groningse project, op basis van kwaliteit en uitdagendheid. In januari 2012 zal het project van start gaan. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u contact opnemen met  C.Eitam@rug.nl en L.Heyse@rug.nl .

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:55

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.