Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chamutal Eitam-Afek en Liesbet Heyse halen ‘Humanitarian Innovation Fund’ (HIF) binnen

21 juni 2011

De Faculteit der Letteren is verheugd dat haar staflid Chamutal Afek-Eitam (Humanitarian Action Program NOHA / ICOG aio) tezamen met Dr. Liesbet Heyse (UD Sociologie bij GMW) een subsidie heeft toegekend gekregen van het ‘Humanitarian Innovation Fund’ ter waarde van € 160.000. Vanuit haar lopende PhD onderzoek ‘organisational learning and evaluation practices in humanitarian organisations’ heeft Eitam samen met Heyse, wier onderzoek is gericht op prestaties en professionalisering van humanitaire en nonprofit organisaties, een project-voorstel ingediend onder de titel ‘The Humanitarian Lessons-learned Genome Project 1.0 - Facilitating the full use of evaluative processes in the humanitarian sector’.

Doel van het project is een open-source technologie te ontwikkelen op basis waarvan evaluatie-gegevens sneller en breder toegankelijk worden, opdat opgedane kennis in de humanitaire praktijk efficiënter wordt gebruikt. Door een web-based kennismodel te ontwikkelen, willen Eitam en Heyse het ‘DNA’ van geleerde lessen in de humanitaire praktijk helpen ontrafelen en de organisaties actief in humanitaire hulpverlening een krachtig leermiddel verschaffen.

Het Humanitaire Innovatie Fonds ondersteunt organisaties en individuen die oplossing zoeken en creëren voor de uitdagingen die humanitaire organisaties tegenkomen in de hedendaagse complexe werkelijkheid van hulpverlening in natuurrampen en conflicten. Uit meer dan 180 projectvoorstellen zijn vier projecten gekozen, waaronder het Groningse project, op basis van kwaliteit en uitdagendheid. In januari 2012 zal het project van start gaan. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u contact opnemen met  C.Eitam@rug.nl en L.Heyse@rug.nl .

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:55
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.