Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chamutal Eitam-Afek en Liesbet Heyse halen ‘Humanitarian Innovation Fund’ (HIF) binnen

21 juni 2011

De Faculteit der Letteren is verheugd dat haar staflid Chamutal Afek-Eitam (Humanitarian Action Program NOHA / ICOG aio) tezamen met Dr. Liesbet Heyse (UD Sociologie bij GMW) een subsidie heeft toegekend gekregen van het ‘Humanitarian Innovation Fund’ ter waarde van € 160.000. Vanuit haar lopende PhD onderzoek ‘organisational learning and evaluation practices in humanitarian organisations’ heeft Eitam samen met Heyse, wier onderzoek is gericht op prestaties en professionalisering van humanitaire en nonprofit organisaties, een project-voorstel ingediend onder de titel ‘The Humanitarian Lessons-learned Genome Project 1.0 - Facilitating the full use of evaluative processes in the humanitarian sector’.

Doel van het project is een open-source technologie te ontwikkelen op basis waarvan evaluatie-gegevens sneller en breder toegankelijk worden, opdat opgedane kennis in de humanitaire praktijk efficiënter wordt gebruikt. Door een web-based kennismodel te ontwikkelen, willen Eitam en Heyse het ‘DNA’ van geleerde lessen in de humanitaire praktijk helpen ontrafelen en de organisaties actief in humanitaire hulpverlening een krachtig leermiddel verschaffen.

Het Humanitaire Innovatie Fonds ondersteunt organisaties en individuen die oplossing zoeken en creëren voor de uitdagingen die humanitaire organisaties tegenkomen in de hedendaagse complexe werkelijkheid van hulpverlening in natuurrampen en conflicten. Uit meer dan 180 projectvoorstellen zijn vier projecten gekozen, waaronder het Groningse project, op basis van kwaliteit en uitdagendheid. In januari 2012 zal het project van start gaan. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u contact opnemen met  C.Eitam@rug.nl en L.Heyse@rug.nl .

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:55
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...