Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Monika Schmid in Teleac Hoe? Zo! op Radio 5: Taalanalyse IND niet betrouwbaar

20 juni 2011

Prof. dr. Monika Schmid is maandagavond 20 juni tussen 21.00-22.00 uur te horen in het NTR wetenschapsprogramma Teleac Hoe? Zo!

Monika Schmid gaat in op de taalanalyses die de Nederlandse IND gebruikt om te verifiëren of een asielzoeker daadwerkelijk afkomstig is uit het opgegeven land. Tijdens haar oratie als hoogleraar Engelse taalkunde aan de Rijkununiversiteit Groningen betoogde Schmid dat dergelijke taalanalyse in veel gevallen niet betrouwbaar is.

Luister Radio 5, Teleac Hoe? Zo!

Dinsdag 14 juni was prof. dr. Monika Schmid ook al te beluisteren in het radioprogramma KRO Goedemorgen Nederland.

Luister Radio 1

Lees volledige opinie over taalanalyses IND.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:55

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.