Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

7 - 9 juni: 5e Internationale symposium voor Finoegrische talen in Groningen

07 juni 2011

Van 7 tot en met 9 juni vindt het 5e internationale symposium voor Finoegrische talen in Groningen plaats.  Het symposium biedt een belangrijke Finoegrische bijdrage aan het internationale onderzoek naar folklore , mythen en culturele identiteit. Genodigde sprekers zijn onder meer Mihály Hoppál (Eötvös Loránd University, Budapest), Seppo Knuuttila (University of Joensuu), Ülo Valk (University of Tartu).

Locatie: Rijksuniversiteit Groningen, 7 t/m 9 juni

Het programma en meer informatie vindt u op de website van Finno-Ugric Languages 2011.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Presentatie boek over archeologisch onderzoek De Onlanden

  Zuidelijk van de stad Groningen ligt een geliefd natuurgebied: De Onlanden. Het Groninger Instituut voor Archeologie van de RUG heeft hier afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten staan beschreven in het boek ‘Huisplaatsen in De Onlanden...

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...