Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Rijdende wetenschapswinkel op "de Nacht" groot succes

10 juni 2011
winkel op het Broerplein
winkel op het Broerplein
winkel in de Folkingestraat
winkel in de Folkingestraat

Op zaterdag 4 juni trokken 4 wetenschapswinkeliers met hun rijdende winkel door de binnenstad van Groningen. Het was de Nacht van kunst en wetenschap, een zeer succesvol evenement dat meer dan 15.000 bezoekers trok. Ook de wetenschapswinkel was zeer tevreden over de belangstelling en het enthousiasme van het publiek voor onze activiteiten.

Hoe maatschappelijk betrokken was het publiek van de Nacht?

Bij de rijdende wetenschapswinkel werden tests ingevuld: Hoe maatschappelijk betrokken bent u? De meeste bezoekers bleken een "je kunt me altijd bellen-type", wel maatschappelijk betrokken, maar het moet niet te veel moeite kosten. Er waren echter ook veel "midden in de maatschappij-types", realistische maatschappelijk betrokken mensen, die onze winkel met een bezoekje vereerden.

Heeft u ons gemist, maar wilt u de test ook doen? Dat kan op deze enquête-website.

Bookcrossing als jubileumactie

Ook de jubileumactie van de wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie kon op veel enthousiasme rekenen. 25 populair-wetenschappelijke boeken op het terrein van de 25-jarige winkel werden weggegeven aan potentiële lezers. Het is de bedoeling dat deze lezers de boeken na lezing weer doorgeven. Via bookcrossing.com kan de reis van deze boeken gevolgd worden.

De eerste recensies zijn inmiddels al geplaatst en deze boeken zullen binnenkort weer worden doorgegeven. Zo schrijft een lezer over Het geheim van de schrijver van Renate Dorrestein: "Als het waar zou zijn dat in elke fanatieke lezer een schrijver schuilgaat, dan mag dit boek, zeker voor bookcrossinggebruikers, niet ongelezen blijven. Mijn handen jeukten, in weerwil van mijn grieperig hoofd en snotterende neus, de uitdaging stante pede aan te nemen."

Meer weten of de boeken volgen? Kijk in de lijst.

Nachtelijke gesprekken

Natuurlijk werden er bij de rijdende wetenschapswinkel ook veel gesprekken gevoerd over het maatschappelijke nut van wetenschap en persoonlijke interesses. Gesprekken die wellicht weer een gevolg hebben. U bent in ieder geval van harte welkom bij de wetenschapswinkels, ook gewoon overdag!

Stel hier uw vraag of neem rechtstreeks contact met de winkel die het best bij uw interesse past.

De eerste en de huidige coördinator van de jubilerende winkel aan het bookcrossen
De eerste en de huidige coördinator van de jubilerende winkel aan het bookcrossen
Er wordt volop getest!
Er wordt volop getest!
Laatst gewijzigd:05 april 2019 12:12

Meer nieuws