Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Conference: Does microfinance work or not?

08 juni 2011
.
www.microfinance2011.eu

To discuss the current controversies in microfinance research, the University of Groningen will host the Second European Research Conference on Microfinance from 16-18 June 2011. Keynote speakers include critics and supporters.

Speakers are for example Milford Bateman, the author of the famous book “Why Microfinance doesn’t work”, David Roodman of the Center of Global Development, Washington, Paul Mosley of the University of Sheffield, and several directors of  Microfinance institutions in Asia and Latin America. Moreover, more than 150 research papers will be discussed.

The conference is co-organized by Globalization Studies Groningen (GSG), and the Center for International banking, Insurance and Finance (CIBIF), of the Faculty of Economics and Business, University of Groningen. CIBIF has a strong track record in microfinance research, and includes several internationally well-known microfinance researchers.

More information on the conference:

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 12:14

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 17 augustus 2018

  Lokale Lasten Calculator maakt vergelijken belastingen eenvoudig

  Voor het eerst kan iedere Nederlander zonder moeite zien hoeveel hij of zij moet betalen aan gemeente, provincie en waterschap. Vandaag presenteert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen...