Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lodi Nauta benoemd tot lid KNAW

17 mei 2011

Hoogleraar geschiedenis van de filosofie Lodi Nauta is benoemd tot lid van de KNAW ( Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen). Eerdere leden van onze faculteit waren hoogleraren Else Barth en John North.

Ledenpagina Lodi Nauta

De leden van de KNAW hebben twintig nieuwe leden, vier correspondenten en twee buitenlandse leden gekozen. Verkiezing vindt jaarlijks plaats op grond van wetenschappelijke prestaties en op voorspraak van de wetenschappelijke gemeenschap. De twintig nieuwe leden worden op maandag 26 september geïnstalleerd.

Over de KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum, het geweten en de stem van de Nederlandse wetenschap. Zij ontleent haar gezag aan haar op kwaliteit geselecteerde leden. Vanuit een onafhankelijke positie bewaakt zij de kwaliteit en de belangen van de wetenschap en adviseert zij de regering. Bovendien is zij verantwoordelijk voor achttien instituten die met hun onderzoek en collecties tot de voorhoede van de Nederlandse wetenschap behoren en internationale faam genieten. De KNAW geldt daarmee als de autoriteit voor en van de Nederlandse wetenschap.

Laatst gewijzigd:10 juni 2016 10:16

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Jilin University visits Faculty of Philosophy

  A delegation from the School of Philosophy and Sociology of Jilin University (China) visited UG’s Faculty of Philosophy

 • 17 april 2018

  De filosoof als verbinder

  April: Maand van de Filosofie. Een goede aanleiding voor een gesprek met hoogleraar Wetenschapsfilosofie (en natuurkundige) Jan-Willem Romeijn over het pad van een wetenschapper en de verbindende kracht van nieuwsgierigheid en kennis.

 • 05 april 2018

  Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

  Joost van Driessche is een van de vijf ontvangers van de Disstertatieprijs 2018, uitgereikt door Stichting Praemium Erasmianum