Hoe Onschuldig is Cloud Computing?

Boudewijn de Bruin in Dagblad Trouw
09 mei 2011

Afgelopen zaterdag 7 mei verscheen het artikel "Een onschuldige wolk" over Cloud Computing van hoogleraar financiële ethiek Boudewijn de Bruin in dagblad Trouw.

We vertrouwen onze persoonlijke gegevens massaal toe aan een wolk. “Je kunt ook te goed van vertrouwen zijn.”

G-mail, Photoshop Express, Dropbox, Salesforce – bedrijven en consumenten omarmen online software om e-mail te lezen en te versturen, foto’s te bewerken en op te slaan, verschillende computers te synchroniseren en reservekopieën van bestanden te maken. Of ze doen er hun verkoop mee, de marketing of het personeelsbeleid van hun ondermening.

Software, geheugen, rekenkracht – het zit niet langer meer op je eigen computer. Het bevindt zich nu in de cloud, het buzzword dat hiervoor bedacht is. Opslag en verwerking van data worden online aangeboden en uitgevoerd op talloze geschakelde computers in grote datacentra. Een computer met internetverbinding is het enige wat we nog nodig hebben.

Maar...

Lees hier het vervolg van het eerste deel van "Een onschuldige wolk"

en hier het tweede en laatste deel

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25