Anke Huckriede benoemd tot hoogleraar Vaccinologie

17 mei 2011

Mw. dr. A.L.W. Huckriede is per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar Vaccinologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Huckriede zal binnen de sectie Moleculaire Virologie van de Afdeling Medische Microbiologie onderzoek verrichten naar de ontwikkeling van nieuwe vaccins, in het bijzonder gericht op longinfecties. Haar leeropdracht is het onderzoeken van de relaties tussen de formulering, toedieningsvorm en toedieningroute van vaccins, en de vaccineffecten, met als doel het rationeel ontwerp van nieuwe vaccins.

Anke Huckriede (Duitsland, 1959) studeerde biologie aan de Universiteit van Bielefeld. Aan dezelfde universiteit verdedigde zij in 1990 haar proefschrift getiteld “The actin-modulating protein gelsolin: Analysis of its function in vitro and in animal cells.” Sinds 1990 is Huckriede als onderzoeker verbonden aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de RUG/UMCG, eerst bij de afdeling Fysiologische Chemie en sinds 1999 bij de afdeling Medische Microbiologie.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56