Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anke Huckriede benoemd tot hoogleraar Vaccinologie

17 mei 2011

Mw. dr. A.L.W. Huckriede is per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar Vaccinologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Huckriede zal binnen de sectie Moleculaire Virologie van de Afdeling Medische Microbiologie onderzoek verrichten naar de ontwikkeling van nieuwe vaccins, in het bijzonder gericht op longinfecties. Haar leeropdracht is het onderzoeken van de relaties tussen de formulering, toedieningsvorm en toedieningroute van vaccins, en de vaccineffecten, met als doel het rationeel ontwerp van nieuwe vaccins.

Anke Huckriede (Duitsland, 1959) studeerde biologie aan de Universiteit van Bielefeld. Aan dezelfde universiteit verdedigde zij in 1990 haar proefschrift getiteld “The actin-modulating protein gelsolin: Analysis of its function in vitro and in animal cells.” Sinds 1990 is Huckriede als onderzoeker verbonden aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de RUG/UMCG, eerst bij de afdeling Fysiologische Chemie en sinds 1999 bij de afdeling Medische Microbiologie.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...