Geke Hospers benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie

10 mei 2011

Dr. G.A.P. Hospers is per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar in de Medische Oncologie, in het bijzonder translationeel onderzoek en therapie van tumoren van het maag-darmkanaal, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Haar leeropdracht is het bestuderen van nieuwe aangrijpingspunten ter verbetering van de selectie voor behandeling van patiënten met kanker en in het bijzonder voor patiënten met gastrointestinale tumoren.

Geke Hospers (Dalen, 1958) studeerde biochemie en geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1989 promoveerde zij aan de RUG in de Medische Wetenschappen op het proefschrift “Mechanisms and circumvention of cellular resistance to cisplatin.” Hospers heeft vervolgens de opleiding tot internist en medisch oncoloog gevolgd. Sinds 1995 is zij als medisch oncoloog verbonden aan de afdeling Medische Oncologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English