Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geke Hospers benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie

10 mei 2011

Dr. G.A.P. Hospers is per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar in de Medische Oncologie, in het bijzonder translationeel onderzoek en therapie van tumoren van het maag-darmkanaal, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Haar leeropdracht is het bestuderen van nieuwe aangrijpingspunten ter verbetering van de selectie voor behandeling van patiënten met kanker en in het bijzonder voor patiënten met gastrointestinale tumoren.

Geke Hospers (Dalen, 1958) studeerde biochemie en geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1989 promoveerde zij aan de RUG in de Medische Wetenschappen op het proefschrift “Mechanisms and circumvention of cellular resistance to cisplatin.” Hospers heeft vervolgens de opleiding tot internist en medisch oncoloog gevolgd. Sinds 1995 is zij als medisch oncoloog verbonden aan de afdeling Medische Oncologie van het UMCG.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 07 juni 2018

  Hoge sterfte onder leverpatiëntjes toont belang van levende donatie

  Twintig procent van de patiëntjes jonger dan zes maanden met de zeldzame leverziekte galgangatresie en ernstige leverbeschadiging die tussen 2001 en 2014 op de wachtlijst voor een levertransplantatie stonden, overleed voor een geschikte donorlever beschikbaar...