Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geke Hospers benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie

10 mei 2011

Dr. G.A.P. Hospers is per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar in de Medische Oncologie, in het bijzonder translationeel onderzoek en therapie van tumoren van het maag-darmkanaal, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Haar leeropdracht is het bestuderen van nieuwe aangrijpingspunten ter verbetering van de selectie voor behandeling van patiënten met kanker en in het bijzonder voor patiënten met gastrointestinale tumoren.

Geke Hospers (Dalen, 1958) studeerde biochemie en geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1989 promoveerde zij aan de RUG in de Medische Wetenschappen op het proefschrift “Mechanisms and circumvention of cellular resistance to cisplatin.” Hospers heeft vervolgens de opleiding tot internist en medisch oncoloog gevolgd. Sinds 1995 is zij als medisch oncoloog verbonden aan de afdeling Medische Oncologie van het UMCG.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.