Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Arbeidsethos van Nederlanders daalt steeds meer door welvaart" - recent onderzoek van Rudi Wielers en Ferry Koster

17 mei 2011

Naarmate de welvaart stijgt, neemt het arbeidsethos af, blijkt uit recent onderzoek.

Rudi Wielers (Associate Professor, Department of Sociology, University of Groningen) en Ferry Koster (Associate Professor, Department of Sociology, Erasmus University Rotterdam) leggen uit: 'Vergeleken met andere landen is het arbeidsethos in Nederland erg laag".

Lees hier het interview met Rudi Wielers in het Dagblad van het Noorden van donderdag 28 april 2011.

Dit interview is ook geplaatst in het Nederlands Dagblad van zaterdag 23 april, op pagina 7.

Bekijk ook dit filmpje op You Tube, het betreft hier een uitzending van het wetenschapsprogramma Adams Appel.

Laatst gewijzigd:23 juni 2016 13:36

Meer nieuws

 • 25 maart 2019

  Kentalis en Rijksuniversiteit Groningen verlengen samenwerking onderzoek doofblindheid

  Ieder mens heeft recht op een leven lang leren. Voor mensen met aangeboren doofblindheid is dat echter niet vanzelfsprekend. Daarom werd donderdag 21 maart jl. op een feestelijke manier stilgestaan bij de verlengde samenwerkingsovereenkomst tussen de...

 • 19 maart 2019

  Terugvalpreventie voor depressie

  Omdat de terugvalpercentages na herstel van een depressie hoog zijn, deed Nicola Klein promotieonderzoek naar hiaten in de kennis over terugvalpreventie bij depressie. Ze heeft zowel de klinische effectiviteit als de kosteneffectiviteit van verschillende...

 • 13 maart 2019

  Groningers vertalen unieke IDS-2 intelligentietest naar Nederlands situatie

  De IDS-2 is wereldwijd de eerste test die de belangrijkste ontwikkelingsgebieden van kinderen en jongeren tussen de 5 en 20 jaar met één instrument in kaart brengt. Van de van oorsprong Zwitserse test is sinds begin december 2018 ook een Nederlandse...