Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

"Arbeidsethos van Nederlanders daalt steeds meer door welvaart" - recent onderzoek van Rudi Wielers en Ferry Koster

17 mei 2011

Naarmate de welvaart stijgt, neemt het arbeidsethos af, blijkt uit recent onderzoek.

Rudi Wielers (Associate Professor, Department of Sociology, University of Groningen) en Ferry Koster (Associate Professor, Department of Sociology, Erasmus University Rotterdam) leggen uit: 'Vergeleken met andere landen is het arbeidsethos in Nederland erg laag".

Lees hier het interview met Rudi Wielers in het Dagblad van het Noorden van donderdag 28 april 2011.

Dit interview is ook geplaatst in het Nederlands Dagblad van zaterdag 23 april, op pagina 7.

Bekijk ook dit filmpje op You Tube, het betreft hier een uitzending van het wetenschapsprogramma Adams Appel.

Laatst gewijzigd:23 juni 2016 13:36

Meer nieuws

 • 14 december 2020

  Geschiedenis van het onderwijs spiegel bij actuele vraagstukken

  Vrijheid van onderwijs, kansengelijkheid, staatspedagogiek... Hilda Amsing weet er alles van. Zij is een van de eerste twee Aletta Jacobs hoogleraren aan de RUG. Deze leerstoelen zijn ingesteld voor vrouwelijke wetenschappers, om de...

 • 09 december 2020

  Anna Lichtwarck-Aschoff benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek

  Het College van Bestuur van de RUG heeft Anna Lichtwarck-Aschoff per 1 januari benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek bij de basiseenheid Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten bij de Faculteit Gedrags en Maatschappijwetenschappen. Ze zal daar de...

 • 08 december 2020

  Mijlpaal project Klassenfeestjes tegen uitsluiting van kinderen

  Meer dan 10% van de basisschoolkinderen wordt gepest of uitgesloten. Een belangrijke aanwijzing voor uitsluiting is als een kind nooit wordt uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Orthopedagogen van de RUG hebben daarom het project...