Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

"Arbeidsethos van Nederlanders daalt steeds meer door welvaart" - recent onderzoek van Rudi Wielers en Ferry Koster

17 mei 2011

Naarmate de welvaart stijgt, neemt het arbeidsethos af, blijkt uit recent onderzoek.

Rudi Wielers (Associate Professor, Department of Sociology, University of Groningen) en Ferry Koster (Associate Professor, Department of Sociology, Erasmus University Rotterdam) leggen uit: 'Vergeleken met andere landen is het arbeidsethos in Nederland erg laag".

Lees hier het interview met Rudi Wielers in het Dagblad van het Noorden van donderdag 28 april 2011.

Dit interview is ook geplaatst in het Nederlands Dagblad van zaterdag 23 april, op pagina 7.

Bekijk ook dit filmpje op You Tube, het betreft hier een uitzending van het wetenschapsprogramma Adams Appel.

Laatst gewijzigd:23 juni 2016 13:36

Meer nieuws

 • 16 juli 2019

  13 Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers

  Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls. Een mooi resultaat; vorig jaar ontvingen twaalf Groningers een Veni. Veni-subsidies zijn bestemd voor...

 • 10 juli 2019

  Beving van Westerwijtwerd had impact in de wijde omgeving

  De aardbeving van Westerwijtwerd op 22 mei 2019 werd in de gemeenten Loppersum, het Hogeland en Groningen door een grote meerderheid van de bevolking gevoeld. Vrijwel niemand had direct na de beving acute hulp nodig. Wel stelt men kort na de beving...

 • 08 juli 2019

  Zeven RUG-projecten krijgen financiering via de NWA Ideeëngenerator

  De NWO heeft aan 37 out-of-the-box onderzoeksideeën financiering toegekend vanuit de Ideeëngenerator. Een belangrijk kenmerk van de projecten is een mogelijke maatschappelijke impact. Elk van de onderzoekers krijgt 50.000 euro beschikbaar om met samen...