Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Arbeidsethos van Nederlanders daalt steeds meer door welvaart" - recent onderzoek van Rudi Wielers en Ferry Koster

17 mei 2011

Naarmate de welvaart stijgt, neemt het arbeidsethos af, blijkt uit recent onderzoek.

Rudi Wielers (Associate Professor, Department of Sociology, University of Groningen) en Ferry Koster (Associate Professor, Department of Sociology, Erasmus University Rotterdam) leggen uit: 'Vergeleken met andere landen is het arbeidsethos in Nederland erg laag".

Lees hier het interview met Rudi Wielers in het Dagblad van het Noorden van donderdag 28 april 2011.

Dit interview is ook geplaatst in het Nederlands Dagblad van zaterdag 23 april, op pagina 7.

Bekijk ook dit filmpje op You Tube, het betreft hier een uitzending van het wetenschapsprogramma Adams Appel.

Laatst gewijzigd:23 juni 2016 13:36

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...