TV-programma AdamsAppel over Wetenschap en fouten – Kunnen we ons een fout permitteren?

13 mei 2011

RTV-Noord (zaterdag 14 mei) en RUG-site

Ieder mens maakt fouten. Dat kan grote consequenties te hebben, maar het hoeft niet altijd erg te zijn. Volgens professor Klaas van Berkel zou de wetenschap niet eens kunnen bestaan zonder fouten te maken. Hoogleraar genetica Ciska Wijmenga onderzoekt de gevolgen van fouten in ons DNA. Hoogleraar rechtssociologie Marc Hertogh kijkt welke invloed juridische fouten hebben op ons vertrouwen in de rechtsspraak.

Op de site van Adams Appel kun je de aflevering zien.

Zie ook: Opinie prof.dr. Marc Hertogh: ‘Zaak-Wilders en Chipshol zijn stresstest voor Nederlandse rechtspraak’

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31