Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ouders bezoeken universiteit

Ouderdag Faculteit der Letteren
27 mei 2011

Vrijdag 27 mei aanstaande vindt de tweejaarlijkse Ouderdag plaats. Op deze dag kunnen ouders van tweede- en derdejaars studenten kennismaken met de universiteit en de faculteit.

Traditioneel een sfeervolle en leerzame dag, waarvoor dit jaar bijna 200 ouders zich hebben aangemeld. De Faculteit der Letteren verzorgt 's ochtends een plenair programma in het Academiegebouw. Vanaf 10.30 uur is het ontvangst met koffie en thee. Na het welkomstwoord door de decaan prof. dr. G.C. Wakker om 11.00 uur, verzorgt prof. dr. Johan Bos (Informatiekunde) een inspirerende lezing 'Op zoek naar informatie. Gisteren, vandaag en morgen". Aansluitend houdt prof. dr. Jaap de Wilde (Internationale Betrekkingenen en Internationale Organisatie) een interessante voordracht; "Ontsnapping aan de waan van de dag: Wereldpolitiek in theoretisch perspectief".

Na de lunch (Harmoniegebouw) start om 13.15 uur het middagprogramma, waarbij ouders de gelegenheid krijgen om nader kennis te maken met de opleiding van hun zoon of dochter. Er worden mini-colleges en rondleidingen verzorgd.

Vanaf 15.00 uur wordt een gevarieerd cultureel programma universiteitsbreed aangeboden. Allerlei verenigingen en instanties die op sociaal en cultureel terrein een belangrijke plaats innemen in het leven van de Groningse studenten, bieden ouders de mogelijkheid de sfeer van Groningen en het Groningse studentenleven te proeven.

Voor vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met Janneke Smedema, j.n.smedema-fluks@rug.nl / 050 363 7370 (PR & Voorlichting, Faculteit der Letteren).

Download programma

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26

Meer nieuws

 • 21 november 2018

  Europeana Research Grant awarded to Berber Hagedoorn

  Berber Hagedoorn, Assistant Professor Media Studies at the University of Groningen Centre for Media and Journalism Studies, received the Europeana Research Grant award for her project 'Europeana 1914-1918: AV Storytelling Data in a European Comparative...

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...