Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ouders bezoeken universiteit

Ouderdag Faculteit der Letteren
27 mei 2011

Vrijdag 27 mei aanstaande vindt de tweejaarlijkse Ouderdag plaats. Op deze dag kunnen ouders van tweede- en derdejaars studenten kennismaken met de universiteit en de faculteit.

Traditioneel een sfeervolle en leerzame dag, waarvoor dit jaar bijna 200 ouders zich hebben aangemeld. De Faculteit der Letteren verzorgt 's ochtends een plenair programma in het Academiegebouw. Vanaf 10.30 uur is het ontvangst met koffie en thee. Na het welkomstwoord door de decaan prof. dr. G.C. Wakker om 11.00 uur, verzorgt prof. dr. Johan Bos (Informatiekunde) een inspirerende lezing 'Op zoek naar informatie. Gisteren, vandaag en morgen". Aansluitend houdt prof. dr. Jaap de Wilde (Internationale Betrekkingenen en Internationale Organisatie) een interessante voordracht; "Ontsnapping aan de waan van de dag: Wereldpolitiek in theoretisch perspectief".

Na de lunch (Harmoniegebouw) start om 13.15 uur het middagprogramma, waarbij ouders de gelegenheid krijgen om nader kennis te maken met de opleiding van hun zoon of dochter. Er worden mini-colleges en rondleidingen verzorgd.

Vanaf 15.00 uur wordt een gevarieerd cultureel programma universiteitsbreed aangeboden. Allerlei verenigingen en instanties die op sociaal en cultureel terrein een belangrijke plaats innemen in het leven van de Groningse studenten, bieden ouders de mogelijkheid de sfeer van Groningen en het Groningse studentenleven te proeven.

Voor vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met Janneke Smedema, j.n.smedema-fluks@rug.nl / 050 363 7370 (PR & Voorlichting, Faculteit der Letteren).

Download programma

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.