Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kickoff symposium FOM-programma KVI-VUA

22 mei 2011
Folder kickoff symposium 'Broken mirrors'
Programma

Op maandag 6 juni zal aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VUA) het kickoff symposium gehouden worden van het nieuwe FOM-programma 'Broken Mirrors & Drifting Constants'. Op het symposium zullen vijf gastsprekers, waaronder Gerard 't Hooft van de Universiteit Utrecht, en sprekers van VUA en KVI aspecten van het onderzoeksprogramma belichten.

Het in november 2010 goedgekeurde programma wordt uitgevoerd door onderzoeksgroepen van het KVI en de VUA. Het onderzoek richt zich op ultrapreciese metingen aan atomen en moleculen, met als doel het testen van de fundamentele fysica voorbij het ‘Standaardmodel’ van de deeltjesfysica.

> Kijk hier voor het programma van het symposium

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...