Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

FEB professor Klaas Knot volgt Wellink op als president van De Nederlandsche Bank

FEB decaan prof. Garretsen "trots" op de benoeming
20 mei 2011
Knot
Knot

Klaas Knot, hoogleraar Geld- en Bankwezen aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen en topman op het Ministerie van Financiën wordt per 1 juli de nieuwe president van De Nederlandsche Bank. Dat heeft Minister De Jager vandaag bevestigd.
Per 1 juli volgt Knot de huidige president Nout Wellink op.

"We zijn trots op de benoeming van FEB econoom en hoogleraar Klaas Knot tot DNB president", zegt FEB decaan professor Harry Garretsen in een eerste reactie. "Wij kennen Klaas bij de faculteit -eerst als student en promovendus en nu dus als hoogleraar- als een hele goede econoom en docent en we hopen dat hij op de een of andere manier bij de FEB betrokken zal blijven."

Klaas Knot is sinds 2005 hoogleraar Geld- en Bankwezen bij de RUG en was sinds 2004 tevens divisiedirecteur bij De Nederlandsche Bank. In 2009 werd hij benoemd tot directeur Financiële Markten op het ministerie van Financiën. Ook werd hij plaatsvervangend Thesaurier-Generaal.

Klaas Knot (Onderdendam, 1967) studeerde in 1991 cum laude af in de algemene economie en promoveerde in 1995 aan de RUG. Daarna was hij (senior) econoom-beleidsmedewerker bij De Nederlandsche Bank. In 1998 vertrok Knot naar Washington DC, waar hij anderhalf jaar verbonden was aan het European I Department van het IMF. Van september 1999 tot eind 2002 werkte hij als adjunct-afdelingsdirecteur Toezicht Strategie bij De Nederlandsche Bank. Vervolgens was hij tot april 2004 directeur Toezichtontwikkeling bij de Stichting Pensioen- en Verzekeringskamer in Apeldoorn.

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 12:09

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...