Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

FEB professor Klaas Knot volgt Wellink op als president van De Nederlandsche Bank

FEB decaan prof. Garretsen "trots" op de benoeming
20 mei 2011
Knot
Knot

Klaas Knot, hoogleraar Geld- en Bankwezen aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen en topman op het Ministerie van Financiën wordt per 1 juli de nieuwe president van De Nederlandsche Bank. Dat heeft Minister De Jager vandaag bevestigd.
Per 1 juli volgt Knot de huidige president Nout Wellink op.

"We zijn trots op de benoeming van FEB econoom en hoogleraar Klaas Knot tot DNB president", zegt FEB decaan professor Harry Garretsen in een eerste reactie. "Wij kennen Klaas bij de faculteit -eerst als student en promovendus en nu dus als hoogleraar- als een hele goede econoom en docent en we hopen dat hij op de een of andere manier bij de FEB betrokken zal blijven."

Klaas Knot is sinds 2005 hoogleraar Geld- en Bankwezen bij de RUG en was sinds 2004 tevens divisiedirecteur bij De Nederlandsche Bank. In 2009 werd hij benoemd tot directeur Financiële Markten op het ministerie van Financiën. Ook werd hij plaatsvervangend Thesaurier-Generaal.

Klaas Knot (Onderdendam, 1967) studeerde in 1991 cum laude af in de algemene economie en promoveerde in 1995 aan de RUG. Daarna was hij (senior) econoom-beleidsmedewerker bij De Nederlandsche Bank. In 1998 vertrok Knot naar Washington DC, waar hij anderhalf jaar verbonden was aan het European I Department van het IMF. Van september 1999 tot eind 2002 werkte hij als adjunct-afdelingsdirecteur Toezicht Strategie bij De Nederlandsche Bank. Vervolgens was hij tot april 2004 directeur Toezichtontwikkeling bij de Stichting Pensioen- en Verzekeringskamer in Apeldoorn.

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 12:09
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...