Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie 25 jaar jong!

09 mei 2011
25 jaar winkelen in de wetenschap

Op zaterdag 4 juni tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap viert de jongste Groningse wetenschapswinkel een jubileum. We trekken met een kunstzinnig voertuig door de binnenstad van Groningen om u te verrassen. De rijdende wetenschapswinkel!

Persoonlijkheidstest en nachtelijke gesprekken

U kunt zich bij ons aan een grappige persoonlijkheidstest onderwerpen. Hoe maatschappelijk betrokken bent u? En is uw interesse dan gewekt, dan praten we daar graag over verder. Maar u kunt ook winkelen in de wetenschap en bij ons uw licht opsteken over allerlei recent onderzoek met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Om maar wat te noemen: dyslexie op de middelbare school, nieuwe methoden om Frans te leren, jongeren in de bibliotheek. Maar ook de andere Groningse wetenschapswinkels zijn van de partij en brengen hun eigen onderzoek en kennis mee.

Bookcrossen?

De jarige wetenschapswinkel geeft 25 populair wetenschappelijke boeken weg op het gebied van taal, cultuur en communicatie. Op het "wetenschapje" van onze rijdende winkel staan deze boeken vol interessante en toegankelijke kennis, die men natuurlijk doorgeeft! Maak kennis met onze wetenschapwinkel en wellicht vindt u een nieuwe hobby: bookcrossing. Het is de bedoeling dat deze 25 boeken op 4 juni hun reis beginnen. U kunt ze doorgeven aan andere geïnteresseerden of op openbare plaatsen weer vrij laten, zodat andere bookcrossers ze kunnen vinden. Via een website kunnen we de reis die deze boeken maken volgen. Doet u ook mee?

Natuurlijk is er op 4 juni nog veel meer cultuur en wetenschap te proeven. Meer weten over het programma van de Nacht van Kunst en Wetenschap? Ga naar de festivalsite.

Meer weten over bookcrossing? Ga naar de site

Weten welke boeken er op 4 juni vrijgelaten worden? Of de reis van deze boeken volgen? Kijk in de lijst.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:41