Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scholierendubbelcollege: Verse Letteren

27 april 2011

Wanneer: 22 juni 2011, 14.00 tot 16.00

Waar: Academiegebouw

De Scholierenacademie en de Letterenfaculteit vinden het hoog tijd voor een literatuurmiddag voor scholieren. Daarin staan twee boeken rond een lastig persoonlijk en maatschappelijk thema centraal.

Deze middag is voor alle scholieren uit 5 vwo met een speciale interesse in literatuur en hun docenten Nederlands en vreemde talen. Heel handig voor als je deze boeken op je leeslijst wil zetten, een origineel onderwerp zoekt voor profielwerkstuk of een kijkje in een taal- en cultuurstudie wil nemen. Voor docenten wordt er een speciale opdracht aangeboden om de middag in de les voor te bereiden.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 12:46

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....