Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ph.D. Network Workshop "Materials for Energy"

14 april 2011

The Dutch Materials Research Schools, MESA+-Twente, Zernike Institute for Advanced Materials-Groningen,  IMM-Nijmegen are organizing a workshop entitled “Materials for Energy" for Ph.D.-students in materials research. The workshop will be held on the island of Ameland (The Netherlands) from 19 June - 24 June 2011.

Scope

The theme “Materials for Energy” covers a broad interdisciplinary field within physics and chemistry. International experts will give tutorials and stimulate discussions on a large range of topics going from solar cells (in many of their different forms) till bio-mass and hydrogen production. All these different topics are connected by the fact to be at the forefront of research in Material Science.

Participation

The workshop is sponsored by the PhD-network from the participating institutions, but is open to all who are interested. The participant fee is Euro 700 and includes all accommodation and meals, but excludes drinks as well as dinner on Sunday. More information about the PhD school can be foud on the Zernike Institute site.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...