Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aernout van Enter benoemd tot bijzonder hoogleraar Statistische mechanica

05 april 2011

Prof.dr. A.C.D. van Enter is per 1 maart 2011 door de stichting Leonardo da Vinci benoemd tot bijzonder hoogleraar Statistische mechanica bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Van Enter was reeds adjunct-hoogleraar bij de onderzoeksgroep Dynamical Systems & Mathematical Physics. Van Enter is een vooraanstaand wiskundige die ook uitstekend thuis is in de theoretische natuurkunde. Daarom kan hij functioneren als bruggenbouwer tussen deze twee disciplines. Ook als docent en begeleider van afstuderende studenten heeft hij een zeer goede naam.

Aernout van Enter (Rotterdam, 1951) studeerde en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het voltooien van zijn proefschrift werkte hij als onderzoeker en docent aan de universiteit van Heidelberg (Duitsland), Haifa (Israël) en Texas (VS) voor hij in 1989 naar Groningen terugkeerde. Hij werd in 2005 tot adjunct-hoogleraar benoemd.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...