Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aernout van Enter benoemd tot bijzonder hoogleraar Statistische mechanica

05 april 2011

Prof.dr. A.C.D. van Enter is per 1 maart 2011 door de stichting Leonardo da Vinci benoemd tot bijzonder hoogleraar Statistische mechanica bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Van Enter was reeds adjunct-hoogleraar bij de onderzoeksgroep Dynamical Systems & Mathematical Physics. Van Enter is een vooraanstaand wiskundige die ook uitstekend thuis is in de theoretische natuurkunde. Daarom kan hij functioneren als bruggenbouwer tussen deze twee disciplines. Ook als docent en begeleider van afstuderende studenten heeft hij een zeer goede naam.

Aernout van Enter (Rotterdam, 1951) studeerde en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het voltooien van zijn proefschrift werkte hij als onderzoeker en docent aan de universiteit van Heidelberg (Duitsland), Haifa (Israël) en Texas (VS) voor hij in 1989 naar Groningen terugkeerde. Hij werd in 2005 tot adjunct-hoogleraar benoemd.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...