Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aernout van Enter benoemd tot bijzonder hoogleraar Statistische mechanica

05 april 2011

Prof.dr. A.C.D. van Enter is per 1 maart 2011 door de stichting Leonardo da Vinci benoemd tot bijzonder hoogleraar Statistische mechanica bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Van Enter was reeds adjunct-hoogleraar bij de onderzoeksgroep Dynamical Systems & Mathematical Physics. Van Enter is een vooraanstaand wiskundige die ook uitstekend thuis is in de theoretische natuurkunde. Daarom kan hij functioneren als bruggenbouwer tussen deze twee disciplines. Ook als docent en begeleider van afstuderende studenten heeft hij een zeer goede naam.

Aernout van Enter (Rotterdam, 1951) studeerde en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het voltooien van zijn proefschrift werkte hij als onderzoeker en docent aan de universiteit van Heidelberg (Duitsland), Haifa (Israël) en Texas (VS) voor hij in 1989 naar Groningen terugkeerde. Hij werd in 2005 tot adjunct-hoogleraar benoemd.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...