Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aernout van Enter benoemd tot bijzonder hoogleraar Statistische mechanica

05 april 2011

Prof.dr. A.C.D. van Enter is per 1 maart 2011 door de stichting Leonardo da Vinci benoemd tot bijzonder hoogleraar Statistische mechanica bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Van Enter was reeds adjunct-hoogleraar bij de onderzoeksgroep Dynamical Systems & Mathematical Physics. Van Enter is een vooraanstaand wiskundige die ook uitstekend thuis is in de theoretische natuurkunde. Daarom kan hij functioneren als bruggenbouwer tussen deze twee disciplines. Ook als docent en begeleider van afstuderende studenten heeft hij een zeer goede naam.

Aernout van Enter (Rotterdam, 1951) studeerde en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het voltooien van zijn proefschrift werkte hij als onderzoeker en docent aan de universiteit van Heidelberg (Duitsland), Haifa (Israël) en Texas (VS) voor hij in 1989 naar Groningen terugkeerde. Hij werd in 2005 tot adjunct-hoogleraar benoemd.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Kans op langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan bij natuurlijk overlijden

  Vermissing van een dierbare leidt in ongeveer de helft van de gevallen tot langdurige psychologische klachten bij achterblijvers. De kans op ontstaan van een langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan na een natuurlijk overlijden...

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...