Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Thomas Oosterloo benoemd tot bijzonder hoogleraar Radiosynthesetechnieken en evolutie van melkwegstelsels

05 april 2011

Dr. T.A. Oosterloo is door de stichting Leonardo da Vinci bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen per 1 maart 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Radiosynthesetechnieken en evolutie van melkwegstelsels. Oosterloo is - en blijft - als astronoom verbonden aan ASTRON Dwingeloo, waar hij betrokken is bij de ontwikkeling van LOFAR (Low Frequency Array) en de internationale Square Kilometer Array.

Thomas Oosterloo (Assen, 1958) studeerde sterrenkunde in Groningen, waar hij in 1988 ook promoveerde op het proefschrift ‘Angular Momentum in Binary Spiral Galaxies’. Hij werkte als onderzoeker bij observatoria in Duitsland, Spanje, Italië en Australië. Oosterloo is vanaf 1999 aan de sterrenwacht Dwingeloo verbonden en vanaf 2005 als UHD aan het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde van de RUG.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.