Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Thomas Oosterloo benoemd tot bijzonder hoogleraar Radiosynthesetechnieken en evolutie van melkwegstelsels

05 april 2011

Dr. T.A. Oosterloo is door de stichting Leonardo da Vinci bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen per 1 maart 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Radiosynthesetechnieken en evolutie van melkwegstelsels. Oosterloo is - en blijft - als astronoom verbonden aan ASTRON Dwingeloo, waar hij betrokken is bij de ontwikkeling van LOFAR (Low Frequency Array) en de internationale Square Kilometer Array.

Thomas Oosterloo (Assen, 1958) studeerde sterrenkunde in Groningen, waar hij in 1988 ook promoveerde op het proefschrift ‘Angular Momentum in Binary Spiral Galaxies’. Hij werkte als onderzoeker bij observatoria in Duitsland, Spanje, Italië en Australië. Oosterloo is vanaf 1999 aan de sterrenwacht Dwingeloo verbonden en vanaf 2005 als UHD aan het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde van de RUG.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 maart 2018

  Merels in de stad minder gezond, maar leven langer

  Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen, maar zijn minder gezond zijn dan hun familie op het platteland. Dat blijkt uit een studie van RUG biologen in vijf Europese steden die op 21 maart is gepubliceerd in het tijdschrift Biology...

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...