Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Thomas Oosterloo benoemd tot bijzonder hoogleraar Radiosynthesetechnieken en evolutie van melkwegstelsels

05 april 2011

Dr. T.A. Oosterloo is door de stichting Leonardo da Vinci bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen per 1 maart 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Radiosynthesetechnieken en evolutie van melkwegstelsels. Oosterloo is - en blijft - als astronoom verbonden aan ASTRON Dwingeloo, waar hij betrokken is bij de ontwikkeling van LOFAR (Low Frequency Array) en de internationale Square Kilometer Array.

Thomas Oosterloo (Assen, 1958) studeerde sterrenkunde in Groningen, waar hij in 1988 ook promoveerde op het proefschrift ‘Angular Momentum in Binary Spiral Galaxies’. Hij werkte als onderzoeker bij observatoria in Duitsland, Spanje, Italië en Australië. Oosterloo is vanaf 1999 aan de sterrenwacht Dwingeloo verbonden en vanaf 2005 als UHD aan het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde van de RUG.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...