Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Thomas Oosterloo benoemd tot bijzonder hoogleraar Radiosynthesetechnieken en evolutie van melkwegstelsels

05 april 2011

Dr. T.A. Oosterloo is door de stichting Leonardo da Vinci bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen per 1 maart 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Radiosynthesetechnieken en evolutie van melkwegstelsels. Oosterloo is - en blijft - als astronoom verbonden aan ASTRON Dwingeloo, waar hij betrokken is bij de ontwikkeling van LOFAR (Low Frequency Array) en de internationale Square Kilometer Array.

Thomas Oosterloo (Assen, 1958) studeerde sterrenkunde in Groningen, waar hij in 1988 ook promoveerde op het proefschrift ‘Angular Momentum in Binary Spiral Galaxies’. Hij werkte als onderzoeker bij observatoria in Duitsland, Spanje, Italië en Australië. Oosterloo is vanaf 1999 aan de sterrenwacht Dwingeloo verbonden en vanaf 2005 als UHD aan het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde van de RUG.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...