Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Raffaella Morganti benoemd tot bijzonder hoogleraar Structuur en evolutie van radiomelkwegstelsels

05 april 2011

Mw. dr. R. Morganti is door de stichting Leonardo da Vinci per 1 maart 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Structuur en evolutie van radiomelkwegstelsels bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Morganti is hoofd van de astronomiegroep bij ASTRON Dwingeloo en daardoor nauw betrokken bij de nieuwe initiatieven op het gebied van de radioastronomie, zoals LOFAR (Low Frequency Array) en het internationale Square Kilometer Array.

Raffaella Morganti (Italië, 1958) studeerde astronomie aan de universiteit van Bologna, waar ze in 1987 promoveerde op het proefschrift ‘Morphology and Physics of Radiogalaxies’. Van 1988 tot 1999 was zij als sterrenkundig onderzoeker aangesteld bij het Instituto di Radioastronomia in Bologna. Voor het verrichten van waarnemingen werkte zij tijdens die periode gedurende enkele jaren bij observatoria in Duitsland, Amerika en Australië. Vanaf 1999 is ze verbonden aan de sterrenwacht Dwingeloo. Sinds 2005 is ze tevens universitair hoofddocent bij het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde aan de RUG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...