Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Raffaella Morganti benoemd tot bijzonder hoogleraar Structuur en evolutie van radiomelkwegstelsels

05 april 2011

Mw. dr. R. Morganti is door de stichting Leonardo da Vinci per 1 maart 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Structuur en evolutie van radiomelkwegstelsels bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Morganti is hoofd van de astronomiegroep bij ASTRON Dwingeloo en daardoor nauw betrokken bij de nieuwe initiatieven op het gebied van de radioastronomie, zoals LOFAR (Low Frequency Array) en het internationale Square Kilometer Array.

Raffaella Morganti (Italië, 1958) studeerde astronomie aan de universiteit van Bologna, waar ze in 1987 promoveerde op het proefschrift ‘Morphology and Physics of Radiogalaxies’. Van 1988 tot 1999 was zij als sterrenkundig onderzoeker aangesteld bij het Instituto di Radioastronomia in Bologna. Voor het verrichten van waarnemingen werkte zij tijdens die periode gedurende enkele jaren bij observatoria in Duitsland, Amerika en Australië. Vanaf 1999 is ze verbonden aan de sterrenwacht Dwingeloo. Sinds 2005 is ze tevens universitair hoofddocent bij het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde aan de RUG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...