Raffaella Morganti benoemd tot bijzonder hoogleraar Structuur en evolutie van radiomelkwegstelsels

05 april 2011

Mw. dr. R. Morganti is door de stichting Leonardo da Vinci per 1 maart 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Structuur en evolutie van radiomelkwegstelsels bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Morganti is hoofd van de astronomiegroep bij ASTRON Dwingeloo en daardoor nauw betrokken bij de nieuwe initiatieven op het gebied van de radioastronomie, zoals LOFAR (Low Frequency Array) en het internationale Square Kilometer Array.

Raffaella Morganti (Italië, 1958) studeerde astronomie aan de universiteit van Bologna, waar ze in 1987 promoveerde op het proefschrift ‘Morphology and Physics of Radiogalaxies’. Van 1988 tot 1999 was zij als sterrenkundig onderzoeker aangesteld bij het Instituto di Radioastronomia in Bologna. Voor het verrichten van waarnemingen werkte zij tijdens die periode gedurende enkele jaren bij observatoria in Duitsland, Amerika en Australië. Vanaf 1999 is ze verbonden aan de sterrenwacht Dwingeloo. Sinds 2005 is ze tevens universitair hoofddocent bij het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde aan de RUG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56