Nieuwe subsidie voor onderzoeksproject Cultuur in de Spiegel

21 april 2011

Het onderzoeksproject Cultuur in de Spiegel, dat tot doel heeft een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs te ontwikkelen, heeft wederom een forse financiële donatie ontvangen van de Stichting VSBfonds.

In het meerjarige programma Cultuur in Spiegel dat de Rijksuniversiteit Groningen samen met SLO en een twaalftal scholen uitvoert, worden een theoretisch kader en een raamleerplan ontwikkeld voor cultuuronderwijs gericht op leerlingen van 4 tot 18 jaar. Vanuit het onderwijsveld is er een grote vraag naar zo'n goed onderbouwd en volwaardig curriculum voor cultuuronderwijs dat tot doel heeft het culturele (zelf)bewustzijn van kinderen en jongeren te ontwikkelen en versterken .

De regie van het project is in handen voor Prof. dr. Barend van Heusden, hoogleraar Cultuur en Cognitie aan de RUG.

De nieuwe donatie – ter hoogte van maximaal 100.000 euro – wordt verstrekt voor het opzetten en beheren van een website die zal dienen als communicatieplatform voor de onderzoekers, projectdeelnemers, scholen, kunstinstellingen etc.

Meer informatie: Persbericht Cultuur in de Spiegel

Prof. dr. Barend van Heusden, Rijksuniversiteit Groningen, b.p.van.heusden@rug.nl, tel. 050-3636018.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:04