Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe subsidie voor onderzoeksproject Cultuur in de Spiegel

21 april 2011

Het onderzoeksproject Cultuur in de Spiegel, dat tot doel heeft een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs te ontwikkelen, heeft wederom een forse financiële donatie ontvangen van de Stichting VSBfonds.

In het meerjarige programma Cultuur in Spiegel dat de Rijksuniversiteit Groningen samen met SLO en een twaalftal scholen uitvoert, worden een theoretisch kader en een raamleerplan ontwikkeld voor cultuuronderwijs gericht op leerlingen van 4 tot 18 jaar. Vanuit het onderwijsveld is er een grote vraag naar zo'n goed onderbouwd en volwaardig curriculum voor cultuuronderwijs dat tot doel heeft het culturele (zelf)bewustzijn van kinderen en jongeren te ontwikkelen en versterken .

De regie van het project is in handen voor Prof. dr. Barend van Heusden, hoogleraar Cultuur en Cognitie aan de RUG.

De nieuwe donatie – ter hoogte van maximaal 100.000 euro – wordt verstrekt voor het opzetten en beheren van een website die zal dienen als communicatieplatform voor de onderzoekers, projectdeelnemers, scholen, kunstinstellingen etc.

Meer informatie: Persbericht Cultuur in de Spiegel

Prof. dr. Barend van Heusden, Rijksuniversiteit Groningen, b.p.van.heusden@rug.nl, tel. 050-3636018.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:04

Meer nieuws

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...