Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Koninklijke onderscheiding voor Trudy Dehue

29 april 2011

Trudy Dehue is onderscheiden als Officier in de orde van Oranje Nassau, vanwege haar buitengewone wetenschappelijk werk en het belang daarvoor binnen de wetenschap en voor de samenleving.

Trudy Dehue (’s Hertogenbosch, 1951) is hoogleraar Psychologie, in het bijzonder grondslagen en geschiedenis van de psychologie. Naast haar uitstekende internationale wetenschappelijke reputatie heeft Dehue ook veel bijgedragen aan het maatschappelijk debat in Nederland, onder meer met haar boek ‘De depressie-epidemie’ en haar optreden in de media naar aanleiding van dat boek.

Trudy Dehue wordt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Meer: http://www.rug.nl/corporate/nieuws/KODehue

Laatst gewijzigd:07 juni 2019 10:34

Meer nieuws

 • 16 juli 2019

  13 Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers

  Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls. Een mooi resultaat; vorig jaar ontvingen twaalf Groningers een Veni. Veni-subsidies zijn bestemd voor...

 • 10 juli 2019

  Beving van Westerwijtwerd had impact in de wijde omgeving

  De aardbeving van Westerwijtwerd op 22 mei 2019 werd in de gemeenten Loppersum, het Hogeland en Groningen door een grote meerderheid van de bevolking gevoeld. Vrijwel niemand had direct na de beving acute hulp nodig. Wel stelt men kort na de beving...

 • 08 juli 2019

  Zeven RUG-projecten krijgen financiering via de NWA Ideeëngenerator

  De NWO heeft aan 37 out-of-the-box onderzoeksideeën financiering toegekend vanuit de Ideeëngenerator. Een belangrijk kenmerk van de projecten is een mogelijke maatschappelijke impact. Elk van de onderzoekers krijgt 50.000 euro beschikbaar om met samen...