Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

GMW-boek op short list voor prestigieuze Australische prijs

15 april 2011
.
.

Voormalige psychologie-medewerker Roderick Buchanan is genomineerd voor de prestigieuze National Biography Award van de Australische overheid vanwege zijn boek Playing with Fire: The controversial career of Hans J. Eysenck (Oxford University Press, 2010).

Rod Buchanan, afkomstig uit Australië, begon het omvangrijke werk voor deze biografie in de periode 2001-2004 bij de leerstoelgroep Theorie & Geschiedenis van de Psychologie, die er een subsidie voor had verworven van de Wellcome Trust (aangevuld door het Heymans Instituut).

Hans Eysenck, bekend grondlegger van de internationale psychologie, heeft grote verdiensten voor de methodologie en persoonlijkheids psychologie maar istegelijkertijd controversieel vanwege beschuldigingen van racisme en fraude. Vanwege Eysencks controversiële statusstelde de Wellcome Trust als voorwaarde dat het boek niet door een Britse auteur geschreven mocht worden.

De National Biography Award is een jaarlijkse prijs waaraan een geldbedrag van $20.000 is verbonden. De winnaar wordt op 16 mei bekend gemaakt. Naast het boek van Buchanan staan nog vijf ander titels op de shortlist.

Voor meer informatie over en boekbesprekingen in vooraanstaande tijdschriften zie de boekenpagina van GMW: www.rug.nl/gmw/nieuws/boeken/100516_Buchanan en voor meer informatie over de prijs: www.sl.nsw.gov.au/about/awards/national_biography/index.html

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25

Meer nieuws