Congres: Jonge economen uit de hele wereld naar Groningen

12 april 2011

Georganiseerd door en voor jonge economen, vindt van 14-16 april de 16e Spring Meeting of Young Economists (SMYE) plaats aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Honderdvijftig deelnemers van over de hele wereld krijgen de kans elkaar te ontmoeten en hun onderzoek te presenteren in een internationale setting.

De jonge economen (promovendi, post-docs, en assistant professors) presenteren onderwerpen variërend van de economische aspecten van criminaliteit tot de financiële crisis, en van ontwikkelings- tot milieueconomie.

Richard Jong-A-Pin van de congres-organisatie: "De meeste wetenschappelijke conferenties zijn redelijk vergrijsd, en dat is ooit de reden geweest om jongeren de mogelijkheid te geven hun eigen wetenschappelijke netwerk op te bouwen via een jaarlijks congres, nu al voor de 16e keer. We zijn trots dat Groningen dit jaar als gastheer optreedt, want dat zet onze faculteit op de kaart bij de topeconomen van de toekomst."

Als keynote speakers verwelkomen de jonge economen topwetenschappers als de econometrist Joshua Angrist van het Massachusetts Institute of Technology en Annamaria Lusardi van Dartmouth College, die de wereldwijde expert is op het gebied van financieel analfabetisme: het feit dat maar weinig mensen financiële producten, zoals pensioen of hypotheek, echt begrijpen. Tot slot spreekt Frank Smets, hoofd wetenschappelijk onderzoek van de Europese Centrale Bank, die in gaat op het monetair beleid tijdens de financiële crisis.

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen opent de SMYE conferentie op 14 april, die op locatie plaatsvindt bij de FEB, in het Duisenberg Gebouw en de Kapteynborg op het Zernike complex.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25
printOok beschikbaar in het: English