Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De productieketen van gekweekte pangasius-vis in Vietnam

08 april 2011

In de Mekong-delta in Vietnam wordt massaal pangasius gekweekt. Promovendus Le Nguyen Doan Khoi onderzocht de productieketen van deze consumptievis, van de kweek door kleine zelfstandigen tot de verwerking en export door grote bedrijven.

Vooral de viskwekers, die doorgaans ondernemingen op kleine schaal hebben, staan zwak tegenover afnemers en ondervinden daardoor problemen. Het onderzoek wijst uit dat het voor de viskwekers cruciaal is zich te organiseren in horizontale samenwerkingsverbanden. Dan zijn ze in staat hun diensten te verbeteren, de kwaliteit van hun product te verhogen, de productie te vergroten, kosten te besparen door schaalvergroting en een sterkere onderhandelingspositie te verwerven tegenover afnemers.

Curriculum vitae
Le Nguyen Doan Khoi (Vietnam, 1974) studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit van Bangkok in Thailand. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Hij is als docent verbonden aan de Can Tho Universiteit in Vietnam. Le Nguyen Doan Khoi promoveert op 14 april (16.15u) bij prof.dr. J. Wijngaard op het proefschrift: Quality management in the Pangasius export supply chain in Vietnam. The case of small-scale Pangasius farming in the Mekong River Delta.

Laatst gewijzigd:19 juli 2017 13:43

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...