Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De productieketen van gekweekte pangasius-vis in Vietnam

08 april 2011

In de Mekong-delta in Vietnam wordt massaal pangasius gekweekt. Promovendus Le Nguyen Doan Khoi onderzocht de productieketen van deze consumptievis, van de kweek door kleine zelfstandigen tot de verwerking en export door grote bedrijven.

Vooral de viskwekers, die doorgaans ondernemingen op kleine schaal hebben, staan zwak tegenover afnemers en ondervinden daardoor problemen. Het onderzoek wijst uit dat het voor de viskwekers cruciaal is zich te organiseren in horizontale samenwerkingsverbanden. Dan zijn ze in staat hun diensten te verbeteren, de kwaliteit van hun product te verhogen, de productie te vergroten, kosten te besparen door schaalvergroting en een sterkere onderhandelingspositie te verwerven tegenover afnemers.

Curriculum vitae
Le Nguyen Doan Khoi (Vietnam, 1974) studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit van Bangkok in Thailand. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Hij is als docent verbonden aan de Can Tho Universiteit in Vietnam. Le Nguyen Doan Khoi promoveert op 14 april (16.15u) bij prof.dr. J. Wijngaard op het proefschrift: Quality management in the Pangasius export supply chain in Vietnam. The case of small-scale Pangasius farming in the Mekong River Delta.

Laatst gewijzigd:19 juli 2017 13:43
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...