Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onthulling kunstwerk en optreden Genehoppers

15 maart 2011

60 jaar jubileum van afdeling Genetica

 

Op 13 januari 1951 werd dr. Albert Polman tot buitengewoon hoogleraar in de Anthropogenetica benoemd in Groningen. Hiermee werd de grondslag gelegd voor wat is nu de afdeling Genetica van het UMCG. Op 4 maart 2011 hebben wij ons dagelijks werk en de resultaten hiervan gepresenteerd door middel van een postermarkt. Verder heeft afdelingshoofd prof.dr. Cisca Wijmenga even stilgestaan bij dit jubileum en er werd een kunstwerk, gemaakt door Peter Bastiaanssen, onthuld. Deze stambomen verwijzen naar het overerven van eigenschappen aan de hand van vogelgezinnen.

Onthulling kunstwerk
Onthulling kunstwerk
'Vogelgezinnen op stambomen' van Peter Bastiaanssen
'Vogelgezinnen op stambomen' van Peter Bastiaanssen

 

60 jaar feest, 4 maart 2011

Naar de dubbeloraties van prof.dr. Irene van Langen (klinische genetica) en prof.dr. Richard Sinke (genoomanalyse) was er een groot feest in Het Heerenhuis voor onze afdeling.

Met daarbij een spectaculair optreden van onze huisband "The Genehoppers" - 
Zie een fragment op Youtube klik hier

 

The Genehoppers
The Genehoppers
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24

Meer nieuws

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...