Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opnieuw Onderzoeksprijs voor Lodi Nauta's Boek over Valla

15 maart 2011
In Defense of Common Sense
In Defense of Common Sense

Aan Lodi Nauta's boek In Defense of Common Sense. Lorenzo Valla's Humanist Critique of Scholastic Philosophy (Harvard UP, 2009) is opnieuw een prijs toegekend. Hij ontvangt uit handen van de ambassadeur van Italië in Nederland de Onderzoeksprijs Italië-Studies voor de beste publicatie op het gebied van de taal- en letterkunde van Italië (inclusief neolatijnse auteurs) verschenen in 2007, 2008 of 2009 en geschreven door een wetenschapper uit de Lage Landen.

Deze driejaarlijkse prijs voor de beste wetenschappelijke publicatie op het gebied van een deelterrein van de Italië-Studies wordt mogelijk gemaakt door het Italiaans Cultureel Instituut. De jury bestaat uit het voltallige bestuur van de Werkgroep Italië Studies, aangevuld met de directeur van het Italiaans Cultureel Instituut, beide gehuisvest in Amsterdam.

Eerder kreeg Nauta de Book Prize 2009 van de Journal of the History of Philosophy voor het 'beste boek, gepubliceerd in 2009, op het gebied van de geschiedenis van de filosofie'.

 

Lees hier het persbericht

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws