Karin de Boer benoemd tot hoogleraar aan HIW te Leuven

11 maart 2011
Dr Karin de Boer is per 1 oktober 2011 benoemd tot hoogleraar in de Geschiedenis van de Moderne Wijsbegeerte (met het accent op metafysica) aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de Katholieke Universiteit Leuven. Zij zal haar leeropdracht per 1 oktober 2011 aanvaarden.
Karin de Boer studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en aan de KU Leuven en promoveerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna ze (in 2002) Universitair Docent werd aan onze Faculteit. Haar onderzoek betreft met name Kant, Hegel en de hedendaagse continentale filosofie. Zij publiceerde onder ondere: Thinking in the Light of Time: Heidegger’s Encounter with Hegel (State University New York Press, 2000), On Hegel: The Sway of the Negative (Palgrave, 2010) en Kants Kritiek van de zuiver rede. Een Leeswijzer (Boom, 2010)
Laatst gewijzigd:09 januari 2018 16:23