Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Grunneger Power

28 maart 2011

Frans Stokman is op dit moment bezig met verschillende onderzoekingen naar de transitie van onze energievoorziening richting duurzaamheid en decentrale opwekking van energie. Hij heeft hiertoe onder andere een onderzoek gedaan naar de bereidheid van burgers om deel te nemen aan energiecoöperaties die hen kan helpen of zelfs mogelijk maken om (co-)producent van duurzame energie te worden ook al hebben zij geen goede mogelijkheden daartoe in hun eigen huis.

Dit onderzoek is zowel bij de Hotspot van de Agenda voor de Veenkoloniën als op een door AgentschapNL georganiseerde bijeenkomst over Community of Practices voor gemeenten gerapporteerd. Als onderdeel van dat onderzoek doet hij ook een veldexperiment door zelf een energiecoöperatie op te richten voor de Stad Groningen, Grunneger Power genaamd. Hierbij een folder en twee artikelen in het Dagblad van het Noorden die daarover verschenen zijn. Ook de Groninger Universiteitskrant (UK) besteedde aandacht aan Grunneger Power.

De folder

Artikel DvhN

Artikel DvhN

UK 31 maart 2011

Laatst gewijzigd:23 juni 2016 13:26

Meer nieuws

 • 14 december 2020

  Geschiedenis van het onderwijs spiegel bij actuele vraagstukken

  Vrijheid van onderwijs, kansengelijkheid, staatspedagogiek... Hilda Amsing weet er alles van. Zij is een van de eerste twee Aletta Jacobs hoogleraren aan de RUG. Deze leerstoelen zijn ingesteld voor vrouwelijke wetenschappers, om de...

 • 09 december 2020

  Anna Lichtwarck-Aschoff benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek

  Het College van Bestuur van de RUG heeft Anna Lichtwarck-Aschoff per 1 januari benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek bij de basiseenheid Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten bij de Faculteit Gedrags en Maatschappijwetenschappen. Ze zal daar de...

 • 08 december 2020

  Mijlpaal project Klassenfeestjes tegen uitsluiting van kinderen

  Meer dan 10% van de basisschoolkinderen wordt gepest of uitgesloten. Een belangrijke aanwijzing voor uitsluiting is als een kind nooit wordt uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Orthopedagogen van de RUG hebben daarom het project...