Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Grunneger Power

28 maart 2011

Frans Stokman is op dit moment bezig met verschillende onderzoekingen naar de transitie van onze energievoorziening richting duurzaamheid en decentrale opwekking van energie. Hij heeft hiertoe onder andere een onderzoek gedaan naar de bereidheid van burgers om deel te nemen aan energiecoöperaties die hen kan helpen of zelfs mogelijk maken om (co-)producent van duurzame energie te worden ook al hebben zij geen goede mogelijkheden daartoe in hun eigen huis.

Dit onderzoek is zowel bij de Hotspot van de Agenda voor de Veenkoloniën als op een door AgentschapNL georganiseerde bijeenkomst over Community of Practices voor gemeenten gerapporteerd. Als onderdeel van dat onderzoek doet hij ook een veldexperiment door zelf een energiecoöperatie op te richten voor de Stad Groningen, Grunneger Power genaamd. Hierbij een folder en twee artikelen in het Dagblad van het Noorden die daarover verschenen zijn. Ook de Groninger Universiteitskrant (UK) besteedde aandacht aan Grunneger Power.

De folder

Artikel DvhN

Artikel DvhN

UK 31 maart 2011

Laatst gewijzigd:23 juni 2016 13:26

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...