Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Grunneger Power

28 maart 2011

Frans Stokman is op dit moment bezig met verschillende onderzoekingen naar de transitie van onze energievoorziening richting duurzaamheid en decentrale opwekking van energie. Hij heeft hiertoe onder andere een onderzoek gedaan naar de bereidheid van burgers om deel te nemen aan energiecoöperaties die hen kan helpen of zelfs mogelijk maken om (co-)producent van duurzame energie te worden ook al hebben zij geen goede mogelijkheden daartoe in hun eigen huis.

Dit onderzoek is zowel bij de Hotspot van de Agenda voor de Veenkoloniën als op een door AgentschapNL georganiseerde bijeenkomst over Community of Practices voor gemeenten gerapporteerd. Als onderdeel van dat onderzoek doet hij ook een veldexperiment door zelf een energiecoöperatie op te richten voor de Stad Groningen, Grunneger Power genaamd. Hierbij een folder en twee artikelen in het Dagblad van het Noorden die daarover verschenen zijn. Ook de Groninger Universiteitskrant (UK) besteedde aandacht aan Grunneger Power.

De folder

Artikel DvhN

Artikel DvhN

UK 31 maart 2011

Laatst gewijzigd:23 juni 2016 13:26

Meer nieuws

 • 19 maart 2019

  Terugvalpreventie voor depressie

  Omdat de terugvalpercentages na herstel van een depressie hoog zijn, deed Nicola Klein promotieonderzoek naar hiaten in de kennis over terugvalpreventie bij depressie. Ze heeft zowel de klinische effectiviteit als de kosteneffectiviteit van verschillende...

 • 13 maart 2019

  Werkverstoringen schaden het welzijn van de werknemer

  Werkverstoringen zijn typische stressveroorzakers in de hedendaagse organisaties. Ze komen in diverse vormen zoals binnenkomende e-mails, telefoongesprekken, computerstoringen, collega's die advies vragen of langskomen voor een praatje. Uit een recent...

 • 13 maart 2019

  Vieze geur vermindert seksuele opwinding

  Het toedienen van een vieze walgelijke geur vermindert de seksuele opwinding bij mannen. Dit blijkt uit een recente studie van de Rijksuniversiteit Groningen die onlangs werd gepubliceerd in PLOS ONE. Proefpersonen werden tijdens het kijken van een...