Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

18 juni: Tweede Deliberatieve Peiling over Democratie in Groningen

24 maart 2011

Een jaar geleden organiseerde onderzoeker Marc Pauly van onze faculteit een bijeenkomst in de Groningse wijk De Wijert, waarbij aan wijkbewoners werd gevraagd om te discussiëren over, en naar oplossingen te zoeken voor problemen m.b.t. veiligheid en overlast in de wijk. Lees meer over het experiment op SocialeVraagstukken.nl en in het RUG-persbericht van 11 maart 2010.

Op 18 juni aanstaande wordt het project voortgezet met een tweede peiling in het Academiegebouw van de RUG. Het onderwerp is deze keer Lokale Democratie en Referenda in Groningen. Honderd tot tweehonderd via een aselecte steekproef geselecteerde Groningers zullen op die dag discussiëren over de toekomst van de democratie in hun stad.

Geïnteresseerden kunnen zich via E-mail aanmelden als toeschouwer (u neemt dan dus niet deel aan de discussie).

Het project van Pauly kwam vandaag (23 maart 2011) in een artikel in NRC Handelsblad ("Schaf commissies af en zet de burger aan het werk", door Steven de Jong) ter sprake - geïllustreerd met meer voorbeelden en filmpjes.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Jilin University visits Faculty of Philosophy

  A delegation from the School of Philosophy and Sociology of Jilin University (China) visited UG’s Faculty of Philosophy

 • 17 april 2018

  De filosoof als verbinder

  April: Maand van de Filosofie. Een goede aanleiding voor een gesprek met hoogleraar Wetenschapsfilosofie (en natuurkundige) Jan-Willem Romeijn over het pad van een wetenschapper en de verbindende kracht van nieuwsgierigheid en kennis.

 • 05 april 2018

  Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

  Joost van Driessche is een van de vijf ontvangers van de Disstertatieprijs 2018, uitgereikt door Stichting Praemium Erasmianum