18 juni: Tweede Deliberatieve Peiling over Democratie in Groningen

24 maart 2011

Een jaar geleden organiseerde onderzoeker Marc Pauly van onze faculteit een bijeenkomst in de Groningse wijk De Wijert, waarbij aan wijkbewoners werd gevraagd om te discussiëren over, en naar oplossingen te zoeken voor problemen m.b.t. veiligheid en overlast in de wijk. Lees meer over het experiment op SocialeVraagstukken.nl en in het RUG-persbericht van 11 maart 2010.

Op 18 juni aanstaande wordt het project voortgezet met een tweede peiling in het Academiegebouw van de RUG. Het onderwerp is deze keer Lokale Democratie en Referenda in Groningen. Honderd tot tweehonderd via een aselecte steekproef geselecteerde Groningers zullen op die dag discussiëren over de toekomst van de democratie in hun stad.

Geïnteresseerden kunnen zich via E-mail aanmelden als toeschouwer (u neemt dan dus niet deel aan de discussie).

Het project van Pauly kwam vandaag (23 maart 2011) in een artikel in NRC Handelsblad ("Schaf commissies af en zet de burger aan het werk", door Steven de Jong) ter sprake - geïllustreerd met meer voorbeelden en filmpjes.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24