Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anton Scheurink benoemd tot hoogleraar Neuro-endocrinologie

22 maart 2011

Anton Scheurink wordt per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar Neuro-endocrinologie bij de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Hij was sinds 2004 adjunct-hoogleraar.

Scheurink is meermalen genomineerd en eenmaal bekroond met de facultaire onderwijsprijs, zowel voor het geven als neurale regeling van de energiehuishouding in het lichaam en de regeling van het lichaamsgewicht (met speciale aandacht voor de rol van de hersenen bij eetstoornissen als Anorexia Nervosa en extreem overgewicht). Zijn onderzoek maakt deel uit van de onderzoekschool BCN (Behavioral and Cognitive Neurosciences).

A.J.W. Scheurink (Hengelo, 1959) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en verrichtte zijn promotieonderzoek (cum laude, 1989) bij de afdeling dierfysiologie van de RUG. Van 1989-1990 was hij postdoc aan twee universiteiten in Washington, VS. Daarna kwam hij als onderzoeker terug bij de RUG, eerst als postdoc, daarna als KNAW-fellow. Van 1996-1999 was hij universitair docent bij de afdeling Neurobiologie, projectcoördinator van het computergestuurde interactieve onderwijs van de opleiding biologie en onderzoekscoördinator van het Anorexia Center van het Karolinska Instituut in Stockholm, Zweden. Van 1999-2004 was hij universitair docent bij de afdeling Neuro-endocrinologie en sinds 2004 hoofd van de afdeling en adjunct-hoogleraar.

Laatst gewijzigd:13 februari 2017 14:05
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...

 • 19 december 2018

  Toekenning ECHO subsidie aan Wouter Roos

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan Wouter Roos een ECHO projectsubsidie toegekend. Met ECHO-subsidies wil NWO aan excellente chemische onderzoekers de kans bieden om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken...