Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anton Scheurink benoemd tot hoogleraar Neuro-endocrinologie

22 maart 2011

Anton Scheurink wordt per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar Neuro-endocrinologie bij de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Hij was sinds 2004 adjunct-hoogleraar.

Scheurink is meermalen genomineerd en eenmaal bekroond met de facultaire onderwijsprijs, zowel voor het geven als neurale regeling van de energiehuishouding in het lichaam en de regeling van het lichaamsgewicht (met speciale aandacht voor de rol van de hersenen bij eetstoornissen als Anorexia Nervosa en extreem overgewicht). Zijn onderzoek maakt deel uit van de onderzoekschool BCN (Behavioral and Cognitive Neurosciences).

A.J.W. Scheurink (Hengelo, 1959) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en verrichtte zijn promotieonderzoek (cum laude, 1989) bij de afdeling dierfysiologie van de RUG. Van 1989-1990 was hij postdoc aan twee universiteiten in Washington, VS. Daarna kwam hij als onderzoeker terug bij de RUG, eerst als postdoc, daarna als KNAW-fellow. Van 1996-1999 was hij universitair docent bij de afdeling Neurobiologie, projectcoördinator van het computergestuurde interactieve onderwijs van de opleiding biologie en onderzoekscoördinator van het Anorexia Center van het Karolinska Instituut in Stockholm, Zweden. Van 1999-2004 was hij universitair docent bij de afdeling Neuro-endocrinologie en sinds 2004 hoofd van de afdeling en adjunct-hoogleraar.

Laatst gewijzigd:13 februari 2017 14:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Kans op langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan bij natuurlijk overlijden

  Vermissing van een dierbare leidt in ongeveer de helft van de gevallen tot langdurige psychologische klachten bij achterblijvers. De kans op ontstaan van een langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan na een natuurlijk overlijden...

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...