Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anton Scheurink benoemd tot hoogleraar Neuro-endocrinologie

22 maart 2011

Anton Scheurink wordt per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar Neuro-endocrinologie bij de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Hij was sinds 2004 adjunct-hoogleraar.

Scheurink is meermalen genomineerd en eenmaal bekroond met de facultaire onderwijsprijs, zowel voor het geven als neurale regeling van de energiehuishouding in het lichaam en de regeling van het lichaamsgewicht (met speciale aandacht voor de rol van de hersenen bij eetstoornissen als Anorexia Nervosa en extreem overgewicht). Zijn onderzoek maakt deel uit van de onderzoekschool BCN (Behavioral and Cognitive Neurosciences).

A.J.W. Scheurink (Hengelo, 1959) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en verrichtte zijn promotieonderzoek (cum laude, 1989) bij de afdeling dierfysiologie van de RUG. Van 1989-1990 was hij postdoc aan twee universiteiten in Washington, VS. Daarna kwam hij als onderzoeker terug bij de RUG, eerst als postdoc, daarna als KNAW-fellow. Van 1996-1999 was hij universitair docent bij de afdeling Neurobiologie, projectcoördinator van het computergestuurde interactieve onderwijs van de opleiding biologie en onderzoekscoördinator van het Anorexia Center van het Karolinska Instituut in Stockholm, Zweden. Van 1999-2004 was hij universitair docent bij de afdeling Neuro-endocrinologie en sinds 2004 hoofd van de afdeling en adjunct-hoogleraar.

Laatst gewijzigd:13 februari 2017 14:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...