Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anton Scheurink benoemd tot hoogleraar Neuro-endocrinologie

22 maart 2011

Anton Scheurink wordt per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar Neuro-endocrinologie bij de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Hij was sinds 2004 adjunct-hoogleraar.

Scheurink is meermalen genomineerd en eenmaal bekroond met de facultaire onderwijsprijs, zowel voor het geven als neurale regeling van de energiehuishouding in het lichaam en de regeling van het lichaamsgewicht (met speciale aandacht voor de rol van de hersenen bij eetstoornissen als Anorexia Nervosa en extreem overgewicht). Zijn onderzoek maakt deel uit van de onderzoekschool BCN (Behavioral and Cognitive Neurosciences).

A.J.W. Scheurink (Hengelo, 1959) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en verrichtte zijn promotieonderzoek (cum laude, 1989) bij de afdeling dierfysiologie van de RUG. Van 1989-1990 was hij postdoc aan twee universiteiten in Washington, VS. Daarna kwam hij als onderzoeker terug bij de RUG, eerst als postdoc, daarna als KNAW-fellow. Van 1996-1999 was hij universitair docent bij de afdeling Neurobiologie, projectcoördinator van het computergestuurde interactieve onderwijs van de opleiding biologie en onderzoekscoördinator van het Anorexia Center van het Karolinska Instituut in Stockholm, Zweden. Van 1999-2004 was hij universitair docent bij de afdeling Neuro-endocrinologie en sinds 2004 hoofd van de afdeling en adjunct-hoogleraar.

Laatst gewijzigd:13 februari 2017 14:05

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...