Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jeanne Peijnenburg benoemd tot hoogleraar Theoretische Filosofie

23 maart 2011

Jeanne Peijnenburg (1952) is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar Theoretische Filosofie bij de Faculteit Wijsbegeerte. Tot dan toe was Peijnenburg universitair hoofddocente en bijzonder hoogleraar in de Filosofische Argumentatietheorie en -Analyse aan deze faculteit. Zij is voorzitter van de vakgroep Theoretische Filosofie omvattende de epistemologie, wetenschapsfilosofie, logica, argumentatietheorie en philosophy of mind.
 
Haar onderzoek richt zich vooral op het concept van waarschijnlijkheid in de epistemologie. Over deze en andere onderwerpen schrijft zij (dikwijls samen met David Atkinson) artikelen die verschijnen in filosofische toptijdschriften zoals: Mind, Synthese, Studia Logica, Notre Dame Journal of Formal Logic en Studies in the History and Philosophy of Science.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...