Jeanne Peijnenburg benoemd tot hoogleraar Theoretische Filosofie

23 maart 2011

Jeanne Peijnenburg (1952) is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar Theoretische Filosofie bij de Faculteit Wijsbegeerte. Tot dan toe was Peijnenburg universitair hoofddocente en bijzonder hoogleraar in de Filosofische Argumentatietheorie en -Analyse aan deze faculteit. Zij is voorzitter van de vakgroep Theoretische Filosofie omvattende de epistemologie, wetenschapsfilosofie, logica, argumentatietheorie en philosophy of mind.

Haar onderzoek richt zich vooral op het concept van waarschijnlijkheid in de epistemologie. Over deze en andere onderwerpen schrijft zij (dikwijls samen met David Atkinson) artikelen die verschijnen in filosofische toptijdschriften zoals: Mind, Synthese, Studia Logica, Notre Dame Journal of Formal Logic en Studies in the History and Philosophy of Science.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56