Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jeanne Peijnenburg benoemd tot hoogleraar Theoretische Filosofie

23 maart 2011

Jeanne Peijnenburg (1952) is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar Theoretische Filosofie bij de Faculteit Wijsbegeerte. Tot dan toe was Peijnenburg universitair hoofddocente en bijzonder hoogleraar in de Filosofische Argumentatietheorie en -Analyse aan deze faculteit. Zij is voorzitter van de vakgroep Theoretische Filosofie omvattende de epistemologie, wetenschapsfilosofie, logica, argumentatietheorie en philosophy of mind.
 
Haar onderzoek richt zich vooral op het concept van waarschijnlijkheid in de epistemologie. Over deze en andere onderwerpen schrijft zij (dikwijls samen met David Atkinson) artikelen die verschijnen in filosofische toptijdschriften zoals: Mind, Synthese, Studia Logica, Notre Dame Journal of Formal Logic en Studies in the History and Philosophy of Science.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...