Jean-Pierre Pierie benoemd tot hoogleraar Endoscopische Chirurgie

01 maart 2011

Dr. J-P.E.N. Pierie is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar Medisch Onderwijs in het bijzonder Endoscopische Chirurgie, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Jean-Pierre Pierie (Ede, 1967) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. In 1995 promoveerde hij tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift getiteld “Healing of the cervical oesophago-gastrostomy”. Pierie volgde de opleiding gastro-intestinale oncologische chirurgie in het Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Boston, USA en de opleiding chirurgie, differentiatie gastro-intestinale chirurgie in het UMC Utrecht. Sinds 2001 is Pierie werkzaam als chirurg en docent in het Medisch Centrum Leeuwarden en sinds 2002 in het UMCG.

Het onderzoek van prof.dr. Pierie zal gericht zijn op de effectiviteit en evaluatie van leermethoden en de resultaten van gestructureerde training en opleiding in de endoscopische chirurgie, vanaf het skillslab tot video-assisted studies en implementatie in de dagelijkse praktijk. De nadruk van de leeropdracht ligt daarbij op de bewaking en bevordering van de kwaliteit en veiligheid in de endoscopische chirurgie en de vormgeving van een tot nu toe ontbrekende gestructureerde opleiding.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English