Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jean-Pierre Pierie benoemd tot hoogleraar Endoscopische Chirurgie

01 maart 2011

Dr. J-P.E.N. Pierie is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar Medisch Onderwijs in het bijzonder Endoscopische Chirurgie, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Jean-Pierre Pierie (Ede, 1967) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. In 1995 promoveerde hij tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift getiteld “Healing of the cervical oesophago-gastrostomy”. Pierie volgde de opleiding gastro-intestinale oncologische chirurgie in het Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Boston, USA en de opleiding chirurgie, differentiatie gastro-intestinale chirurgie in het UMC Utrecht. Sinds 2001 is Pierie werkzaam als chirurg en docent in het Medisch Centrum Leeuwarden en sinds 2002 in het UMCG.

Het onderzoek van prof.dr. Pierie zal gericht zijn op de effectiviteit en evaluatie van leermethoden en de resultaten van gestructureerde training en opleiding in de endoscopische chirurgie, vanaf het skillslab tot video-assisted studies en implementatie in de dagelijkse praktijk. De nadruk van de leeropdracht ligt daarbij op de bewaking en bevordering van de kwaliteit en veiligheid in de endoscopische chirurgie en de vormgeving van een tot nu toe ontbrekende gestructureerde opleiding.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...