Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gerbrand Groen benoemd tot bijzonder hoogleraar Anesthesiologie

01 maart 2011

Dr. G.J. Groen is per 1 februari 2011 vanwege de Stichting Experimentele en Klinische Anesthesiologie benoemd tot bijzonder hoogleraar Anesthesiologie, in het bijzonder Pathofysiologie, Diagnostiek en (Farmaco)therapie bij acute en chronische pijn bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Gerbrand Groen (Alkmaar, 1952) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1986 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift “Contributions to the anatomy of the peripheral autonomic nervous system” met als centraal onderwerp de zenuwvoorziening van de wervelkolom van de mens. Na zijn promotie is Groen werkzaam geweest bij het Instituut voor Anesthesiologie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht, en sinds 2000 bij de Divisie Perioperatieve Zorg en Spoedeisende Hulp, afdeling Anesthesiologie en Pijnbehandeling van het UMC Utrecht. Sinds september 2010 is Groen werkzaam in het UMCG. Hij blijft voor 0.1 fte verbonden aan het UMCU.

Prof.dr. G.J. Groen zal binnen het UMCG leiding gaan geven aan het Pijncentrum, een belangrijk onderdeel van de afdeling Anesthesiologie. De speerpunten van zijn onderzoek zullen liggen op het terrein van acute wervelkolomgerelateerde pijn, preventie van chronische wervelkolomgerelateerde pijn, en de multimodale factoren die van invloed zijn op het chronisch worden van pijn. Verder zal Groen een voortrekkersrol gaan spelen in het facultaire onderwijs over pijn.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...