Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gerbrand Groen benoemd tot bijzonder hoogleraar Anesthesiologie

01 maart 2011

Dr. G.J. Groen is per 1 februari 2011 vanwege de Stichting Experimentele en Klinische Anesthesiologie benoemd tot bijzonder hoogleraar Anesthesiologie, in het bijzonder Pathofysiologie, Diagnostiek en (Farmaco)therapie bij acute en chronische pijn bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Gerbrand Groen (Alkmaar, 1952) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1986 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift “Contributions to the anatomy of the peripheral autonomic nervous system” met als centraal onderwerp de zenuwvoorziening van de wervelkolom van de mens. Na zijn promotie is Groen werkzaam geweest bij het Instituut voor Anesthesiologie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht, en sinds 2000 bij de Divisie Perioperatieve Zorg en Spoedeisende Hulp, afdeling Anesthesiologie en Pijnbehandeling van het UMC Utrecht. Sinds september 2010 is Groen werkzaam in het UMCG. Hij blijft voor 0.1 fte verbonden aan het UMCU.

Prof.dr. G.J. Groen zal binnen het UMCG leiding gaan geven aan het Pijncentrum, een belangrijk onderdeel van de afdeling Anesthesiologie. De speerpunten van zijn onderzoek zullen liggen op het terrein van acute wervelkolomgerelateerde pijn, preventie van chronische wervelkolomgerelateerde pijn, en de multimodale factoren die van invloed zijn op het chronisch worden van pijn. Verder zal Groen een voortrekkersrol gaan spelen in het facultaire onderwijs over pijn.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English

Meer nieuws