Irene Burgers benoemd tot hoogleraar Internationaal en Europees belastingrecht

15 maart 2011

Irene J.J. Burgers  is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar Internationaal en Europees Belastingrecht bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Zij was vanaf 1 oktober 2000 tot haar benoeming bijzonder hoogleraar op de door het Groninger Universiteitsfonds gevestigde leerstoel Internationaal Belastingrecht. Mw. Burgers is tevens hoogleraar Economics of Taxation aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen.

Burgers (Deventer, 1962) is in 1985 aan de RUG afgestudeerd in de fiscale economie en de bedrijfseconomie en in 1991 gepromoveerd op een proefschrift getiteld “The allocation of fiscal profits to branches of internationally operating banking enterprises”. Met deze dissertatie heeft zij de Mitchell. B Carroll prijs 1992 gewonnen, een prijs van de International Fiscal Association voor het beste werk gewijd aan internationaal belastingrecht.

Burgers schreef meer dan 200 publicaties op het gebied van fiscale aspecten van internationaal zakendoen en is eindredacteur en auteur van de IBFD-publicatie “The taxation of Permanent Establishments” en van de SDU-uitgave “Wegwijs Internationaal en Europees Belastingrecht”. Ook geeft zij regelmatig lezingen over deze thema’s.

Irene Burgers heeft praktijkervaring als belastingadviseur bij PricewaterhouseCoopers en is een van de door Nederland aangewezen personen die deel uitmaken van de EU Arbitragecommissie.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English