Sofia Voutsaki hoogleraar Griekse archeologie

24 maart 2011
Sofia Voutsaki

Sofia Voutsaki is per 1 maart 2011 benoemd tot hoogleraar Griekse archeologie bij de Faculteit der Letteren. De expertise van Voutsaki (Athene, 1960) ligt op het terrein van Griekse prehistorie, Klassieke Archeologie en archeologische theorie. Ze studeerde geschiedenis en archeologie in Athene en promoveerde aan de Universiteit van Cambridge op het proefschrift ‘Society and culture in the Mycenaean world: an analysis of mortuary practices in the Argolid, Thessaly and the Dodecanese’. Na haar promotie was ze onder meer docent aan de Faculteit van Klassieke Studies in Cambridge, Senior Research Fellow in Newnham College en Director of Studies in Newnham en Fitzwilliam College, Cambridge.  Sinds 2003 werkt Voutsaki aan de Faculteit der Letteren van de RUG, eerst als universitair docent, sinds 2010 als universitair hoofddocent. In 2003 ontving zij van NWO een Vidi onderzoeksbeurs voor het Middle Heladic Argolid project.

Contact: prof.dr. S. Voutsaki

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24