Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sofia Voutsaki hoogleraar Griekse archeologie

24 maart 2011
Sofia Voutsaki
Sofia Voutsaki

Sofia Voutsaki is per 1 maart 2011 benoemd tot hoogleraar Griekse archeologie bij de Faculteit der Letteren. De expertise van Voutsaki (Athene, 1960) ligt op het terrein van Griekse prehistorie, Klassieke Archeologie en archeologische theorie. Ze studeerde geschiedenis en archeologie in Athene en promoveerde aan de Universiteit van Cambridge op het proefschrift ‘Society and culture in the Mycenaean world: an analysis of mortuary practices in the Argolid, Thessaly and the Dodecanese’. Na haar promotie was ze onder meer docent aan de Faculteit van Klassieke Studies in Cambridge, Senior Research Fellow in Newnham College en Director of Studies in Newnham en Fitzwilliam College, Cambridge.  Sinds 2003 werkt Voutsaki aan de Faculteit der Letteren van de RUG, eerst als universitair docent, sinds 2010 als universitair hoofddocent. In 2003 ontving zij van NWO een Vidi onderzoeksbeurs voor het Middle Heladic Argolid project.

 

Contact: prof.dr. S. Voutsaki  

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.