Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Emeritus professor Frank Ankersmit ontvangt eredoctoraat

24 maart 2011

Op vrijdag 18 maart heeft emeritus professor Frank Ankersmit een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit Gent. ProfessorAnkersmit was tot 2008 verbonden aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Universiteit Gent reikt naar jaarlijkse traditie bij de verjaardag van haar stichting (Dies Natalis) eredoctoraten uit. Naast vijf eredoctoraten wegens wetenschappelijke verdiensten werden er op 18 maart ook institutionele eredoctoraten toegekend aan Herman van Rompuy en José Manuel Barroso.


De faculteit Letteren en Wijsbegeerte van Universiteit Gent droeg emeritus professor Frank Ankersmit voor.
Hij was als geschiedtheoreticus aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden. Zijn werk heeft raakvlakken met zowel filosofie, geschiedschrijving als letterkunde. Professor Ankersmit was betrokken bij vele debatten in het kader van politieke ontwikkelingen in Nederland.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.