Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Emeritus professor Frank Ankersmit ontvangt eredoctoraat

24 maart 2011

Op vrijdag 18 maart heeft emeritus professor Frank Ankersmit een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit Gent. ProfessorAnkersmit was tot 2008 verbonden aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Universiteit Gent reikt naar jaarlijkse traditie bij de verjaardag van haar stichting (Dies Natalis) eredoctoraten uit. Naast vijf eredoctoraten wegens wetenschappelijke verdiensten werden er op 18 maart ook institutionele eredoctoraten toegekend aan Herman van Rompuy en José Manuel Barroso.


De faculteit Letteren en Wijsbegeerte van Universiteit Gent droeg emeritus professor Frank Ankersmit voor.
Hij was als geschiedtheoreticus aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden. Zijn werk heeft raakvlakken met zowel filosofie, geschiedschrijving als letterkunde. Professor Ankersmit was betrokken bij vele debatten in het kader van politieke ontwikkelingen in Nederland.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.