Emeritus professor Frank Ankersmit ontvangt eredoctoraat

24 maart 2011

Op vrijdag 18 maart heeft emeritus professor Frank Ankersmit een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit Gent. ProfessorAnkersmit was tot 2008 verbonden aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Universiteit Gent reikt naar jaarlijkse traditie bij de verjaardag van haar stichting (Dies Natalis) eredoctoraten uit. Naast vijf eredoctoraten wegens wetenschappelijke verdiensten werden er op 18 maart ook institutionele eredoctoraten toegekend aan Herman van Rompuy en José Manuel Barroso.

De faculteit Letteren en Wijsbegeerte van Universiteit Gent droeg emeritus professor Frank Ankersmit voor.
Hij was als geschiedtheoreticus aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden. Zijn werk heeft raakvlakken met zowel filosofie, geschiedschrijving als letterkunde. Professor Ankersmit was betrokken bij vele debatten in het kader van politieke ontwikkelingen in Nederland.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24