Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Emeritus professor Frank Ankersmit ontvangt eredoctoraat

24 maart 2011

Op vrijdag 18 maart heeft emeritus professor Frank Ankersmit een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit Gent. ProfessorAnkersmit was tot 2008 verbonden aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Universiteit Gent reikt naar jaarlijkse traditie bij de verjaardag van haar stichting (Dies Natalis) eredoctoraten uit. Naast vijf eredoctoraten wegens wetenschappelijke verdiensten werden er op 18 maart ook institutionele eredoctoraten toegekend aan Herman van Rompuy en José Manuel Barroso.


De faculteit Letteren en Wijsbegeerte van Universiteit Gent droeg emeritus professor Frank Ankersmit voor.
Hij was als geschiedtheoreticus aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden. Zijn werk heeft raakvlakken met zowel filosofie, geschiedschrijving als letterkunde. Professor Ankersmit was betrokken bij vele debatten in het kader van politieke ontwikkelingen in Nederland.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:38

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...