Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vooraanstaand historicus geëerd

22 maart 2011

Dr. Tity de Vries, universitair docent bij de vakgroep Eigentijdse Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen, ontvangt uit handen van de Organization of American Historian (OAH) de David Thelen Award 2010. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt voor het best gepubliceerde artikel op het gebied van Amerikaanse historie in een andere taal dan het Engels. Op zaterdag 19 maart bieden OAH President David A. Hollinger en President Elect Alice Kessler-Harris de award aan in Houston, Texas, tijdens de 104e jaarlijkse bijeenkomst van de organisatie.

Kijk hier voor het volledige bericht.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...