Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vooraanstaand historicus geëerd

22 maart 2011

Dr. Tity de Vries, universitair docent bij de vakgroep Eigentijdse Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen, ontvangt uit handen van de Organization of American Historian (OAH) de David Thelen Award 2010. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt voor het best gepubliceerde artikel op het gebied van Amerikaanse historie in een andere taal dan het Engels. Op zaterdag 19 maart bieden OAH President David A. Hollinger en President Elect Alice Kessler-Harris de award aan in Houston, Texas, tijdens de 104e jaarlijkse bijeenkomst van de organisatie.

Kijk hier voor het volledige bericht.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:51

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...