Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Letteren collega's in het nieuws...

17 maart 2011

Anne Bollmann

RTV Noord besteedde op woensdag 16 maart aandacht aan het feit dat er nog maar weinig scholieren Duits kiezen in hun vakkenpakket en het aantal Duitse studenten aan de universiteit eveneens afneemt. Anne Bollmann, universitair docent Duitse taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen, werd hierover geinterviewd.

Lees hier het opinie stuk van Anne Bollmann op de RUG website.

Wim Vuijk en Joost Herman

Wim Vuijk (Communicatie- en Informatiewetenschappen) en Joost Herman (Humanitarian Action) waren op donderdagochtend 17 maart te beluisteren tijdens het Radio 1 journaal i.v.m. met communicatie (in het bijzonder sociale media) en humanitaire acties tijdens crises, zoals nu in Japan. Om de interviews terug te luisteren gaat u naar: http://www.radio1.nl/terugluisteren . Kijk onder de uitzending tussen 8.00 - 9.00 uur, v.a. 38.47 voor het interview met Wim Vuijk en tussen 9.00 - 10.00 uur, v.a. 19.00 voor het interview met Joost Herman.

Laatst gewijzigd:17 mei 2019 12:49

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...