Sofia Voutsaki: hoogleraar Griekse archeologie

31 maart 2011
Sofia Voutsaki

Sofia Voutsaki is per 1 maart 2011 benoemd tot hoogleraar Griekse archeologie bij de Faculteit der Letteren. De expertise van Voutsaki (Athene, 1960) ligt op het terrein van Griekse prehistorie, Klassieke Archeologie, archeologische theorie en de geschiedenis van archeologie. Ze studeerde archeologie en geschiedenis in Athene en promoveerde aan de Universiteit van Cambridge op het proefschrift ‘Society and culture in the Mycenaean world: an analysis of mortuary practices in the Argolid, Thessaly and the Dodecanese’. Na haar promotie was ze onder meer docent aan de Faculteit van Klassieke Studies in Cambridge, Senior Research Fellow in Newnham College en Director of Studies in Newnham College en in Fitzwilliam College, Cambridge.  Sinds 2003 werkt Voutsaki aan de Faculteit der Letteren van de RUG, eerst als universitair docent, en sinds 2010 als universitair hoofddocent. In 2003 ontving zij van NWO een Vidi onderzoeksbeurs voor het ‘Middle Helladic Argolid Project’. Zij leidt ook het ‘Argos Tumuli Project’ met externe financering van het Institute of Aegean Prehistory (Research Grants 2006, 2008, 2009). Ze heeft dit jaar een Vervangingssubsidie gekregen van NWO om de publicatie van de Argos Tumuli voor te bereiden.

Voutsaki is nu bezig met de afronding van die twee projecten, maar is ook aan een nieuwe project begonnen: de opgraving van een Myceens paleiscomplex en een vroeger grafveld uit de late Middenbrons tijd in Ayios Vasilios, Sparta.
Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51