Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dries Faems benoemd tot hoogleraar Innovatie en Organisatie

09 maart 2011
Faems
Faems

Prof.dr. D.L.M. Faems wordt per 16 april 2011 benoemd tot hoogleraar Innovation & Organisation bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Faems is expert op het gebied van het management van innovatiestrategieën. Innovatie is vaak een complex proces, omdat het zowel over het product, de markt als de organisatie zelf gaat en het proces veel onzekerheid kent. Het organiseren van innovatie is dan ook een eigen discipline.

Faems onderzoekt momenteel specifiek hoe organisaties hun bestaande producten kunnen verbeteren en tegelijkertijd nieuwe producten kunnen creëren. Hoe werkt die balans tussen geleidelijke en radicale innovatie? Daarnaast doet de nieuwe hoogleraar onderzoek naar samenwerkingsverbanden tussen bedrijven die resulteren in een overname, nadat zij gezamenlijk hebben gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Hoe organiseren die bedrijven de transitie van samenwerking naar overname? Tot slot verricht Faems veel onderzoek naar de impact van allianties tussen bedrijven op hun afzonderlijke bedrijfsprestaties.

Leerstoel

De leerstoel Innovation & Organisation is een zogeheten nucleus-positie met groeicapaciteit en ressorteert onder de vakgroep Innovation Management and Strategy, die zich richt op kennisverwerving en –overdracht op het gebied van het strategisch beheer van innovatie en ondernemerschap. Faems’ onderzoek wordt ondergebracht bij research school SOM van de FEB.


Curriculum vitae

Dries Faems (België, 1977) behaalde het universitair diploma Handelsingenieur met de specialisatie Personeel & Organisatie (magna cum laude) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Aan dezelfde instelling promoveerde hij in 2006 op het proefschrift ‘Collaboration for innovation: Processes of governance and learning’. Vanaf 2007 was hij verbonden aan de Universiteit Twente als universitair docent en sinds 2009 als universitair hoofddocent Product- en procesinnovatie. Hij ontving een Veni-subsidie van NWO en verschillende beurzen van het Vlaamse FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek).

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 11:57
printView this page in: English

Meer nieuws