Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Vakdocenten ontmoeten elkaar op de Dag van Taal, Kunsten en Cultuur

03 februari 2011

Vrijdag 4 februari vindt voor de tiende keer de Dag van Taal, Kunsten en Cultuur plaats. Een jaarlijks terugkerend en succesvol evenement waarvoor zich dit jaar meer dan 280 leraren uit het voortgezet onderwijs hebben ingeschreven.

Op deze studiedag voor vo-docenten Nederlands, klassieke en moderne vreemde talen en CKV gaat een keur aan sprekers in op de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen op de vakgebieden. Hierbij is volop aandacht voor toepassingen in het voortgezet onderwijs. Verspreid over dag vinden er in en rond het Academiegebouw in Groningen 40 bijeenkomsten plaats. Joost Zwagerman zal een plenaire lezing verzorgen.

De organisatie van deze studiedag is in handen van het UOCG, de Faculteit der Letteren en het Expertisecentrum taal, onderwijs en communicatie (Etoc).

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:38

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...