Oliver Kessler benoemd tot hoogleraar geschiedenis en theorie van internationale betrekkingen

16 februari 2011

Prof.dr. Oliver Kessler is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit der Letteren. Hij bekleedt de leerstoel geschiedenis en theorie van internationale betrekkingen. De opleiding internationale betrekkingen en internationale organisatie is uniek in Nederland. Het is de enige bachelor plus master waar internationale relaties centraal staat. Kesslers leerstoel focust binnen het programma met name op methodologische ontwikkelingen binnen internationale relaties.

Oliver Kessler (Karlsruhe, 1973) heeft, zeker gezien zijn leeftijd, al een indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft een lange lijst van publicaties en een belangrijk internationaal netwerk. Hij fungeert reeds als trekker van twee COST-projecten. Kessler studeerde economie en politieke wetenschappen aan Ludwig-Maximilians-Universität in München en was na zijn studie onder meer een jaar ‘visiting fellow’ aan Harvard University. In 2004 promoveerde hij tot doctor in International Relations. Kessler was tot voor kort hoogleraar Internationale Relaties aan de Universiteit van Erfurt.

Laatst gewijzigd:28 november 2017 16:33
printView this page in: English