Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oliver Kessler benoemd tot hoogleraar geschiedenis en theorie van internationale betrekkingen

16 februari 2011

Prof.dr. Oliver Kessler is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit der Letteren. Hij bekleedt de leerstoel geschiedenis en theorie van internationale betrekkingen. De opleiding internationale betrekkingen en internationale organisatie is uniek in Nederland. Het is de enige bachelor plus master waar internationale relaties centraal staat. Kesslers leerstoel focust binnen het programma met name op methodologische ontwikkelingen binnen internationale relaties.

Oliver Kessler (Karlsruhe, 1973) heeft, zeker gezien zijn leeftijd, al een indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft een lange lijst van publicaties en een belangrijk internationaal netwerk. Hij fungeert reeds als trekker van twee COST-projecten. Kessler studeerde economie en politieke wetenschappen aan Ludwig-Maximilians-Universität in München en was na zijn studie onder meer een jaar ‘visiting fellow’ aan Harvard University. In 2004 promoveerde hij tot doctor in International Relations. Kessler was tot voor kort hoogleraar Internationale Relaties aan de Universiteit van Erfurt.

Laatst gewijzigd:28 november 2017 16:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.