Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oliver Kessler benoemd tot hoogleraar geschiedenis en theorie van internationale betrekkingen

16 februari 2011

Prof.dr. Oliver Kessler is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit der Letteren. Hij bekleedt de leerstoel geschiedenis en theorie van internationale betrekkingen. De opleiding internationale betrekkingen en internationale organisatie is uniek in Nederland. Het is de enige bachelor plus master waar internationale relaties centraal staat. Kesslers leerstoel focust binnen het programma met name op methodologische ontwikkelingen binnen internationale relaties.

Oliver Kessler (Karlsruhe, 1973) heeft, zeker gezien zijn leeftijd, al een indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft een lange lijst van publicaties en een belangrijk internationaal netwerk. Hij fungeert reeds als trekker van twee COST-projecten. Kessler studeerde economie en politieke wetenschappen aan Ludwig-Maximilians-Universität in München en was na zijn studie onder meer een jaar ‘visiting fellow’ aan Harvard University. In 2004 promoveerde hij tot doctor in International Relations. Kessler was tot voor kort hoogleraar Internationale Relaties aan de Universiteit van Erfurt.

Laatst gewijzigd:28 november 2017 16:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...